Катування в Самбірському ТЦК: суд відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт

Катування в Самбірському ТЦК: суд відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт для заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який підозрюється у катуванні та незаконному утриманні осіб.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

21 вересня Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт для заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що на Львівщині, який разом з іншим військовослужбовцем цього центру підозрюється у незаконному позбавленні волі та катуванні двох громадян. Засідання щодо іншого фігуранта побиття ще триває.

У ДБР зазначили, що подали клопотання про обрання для обох підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте також: У Запоріжжі повідомили про підозру керівнику військкомату – підробляв документи

У ДБР нагадали: як встановило слідство, заступник начальника одного з відділів Самбірського РТЦК та СП, а також військовослужбовець-водій цього відділу більш як тиждень утримували в приміщенні центру двох чоловіків, намагаючись примусити їх «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації.

19 вересня 2023 року під «наглядом» керівника військовий-водій побив обох громадян. ДБР одразу ж розпочало розслідування.

Як повідомлялося, 20 вересня працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та СП, а також військовослужбовцю-водію цього відділу у катуванні та незаконному позбавленні волі (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-