Перший тендер з розмінування провели щодо ділянки лісу на Житомирщині - Свириденко

Перший тендер з розмінування провели щодо ділянки лісу на Житомирщині - Свириденко

Укрінформ
Предметом першого в історії України аукціону з розмінування стала лісова ділянка розміром три гектари у Житомирській області.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко під час робочої поїздки на Житомирщину.

"В Україні є приватні сертифіковані оператори, є державні інститути. Якраз приватні оператори можуть сприяти розвитку ринку з демайнінгових послуг. Ми зробили перший тендер з розмінування: взяли невелику ділянку лісу на Житомирщині - у три гектари - і провели цей аукціон. Зараз ми маємо переможця і ділянку, яку вже починають розміновувати", - сказала вона.

За словами Свириденко, тендеру передувала зустріч з операторами розмінування, де обговорювалися деталі аукціону Prozorro, однак "вони з великою недовірою поставилися до цього". Міністерка пояснює це тим, що подібний тендер відбувається уперше в історії України. Посадовиця зауважила, що переможцем став єдиний учасник, який поставив на 100 тисяч гривень менше, ніж було анонсовано під час перемовин.

Читайте також: Українська компанія інтегрує штучний інтелект у процеси розмінування

Вона також додала, що зараз в Україні працює 16 операторів протимінної діяльності, 26 - у процесі сертифікації, і ще 40 операторів звернулися чи збирають інформацію про процедури та перелік документів, необхідних для сертифікації.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні необхідно розмінувати близько 470 тисяч гектарів сільськогосподарських земель на території дев'яти областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-