На забруднених мінами територіях проживають понад 5 мільйонів українців

На забруднених мінами територіях проживають понад 5 мільйонів українців

Укрінформ
Проща забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами територій України від початку повномасштабного вторгнення Росії збільшилась до 174 000 кв. км. Понад 5 млн українців проживають на цих територіях.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу на тему «Засоби механізованого розмінування територій: типи, застосування, ефективність, кроки для збільшення національного потенціалу машин для розмінування територій» повідомив начальник управління протимінної діяльності Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони Олег Шуварський.

«З початку повномасштабного вторгнення РФ площа потенційно забруднених територій, які потребують обстеження на наявність ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів, склала близько 174 000 км2. На сьогодні Україна є однією з найбільш забруднених мінами держав у світі. Понад 5 мільйонів українців проживають на забруднених територіях і щодня відчувають мінну загрозу», - підкреслив Шуварський.

За його словами, ситуація із забрудненням України – це виклик, з яким країни Європи не зіштовхувались з часів Другої світової війни.

Читайте також: Шмигаль: Влада має мету - розмінувати всю Україну за 5-7 років після завершення війни

Як повідомляв Укрінформ, за даними ДСНС, об’єктивні терміни розмінування всієї території України можна буде спрогнозувати лише після закінчення війни, однак першочергове розмінування, зокрема сільськогосподарських угідь, можна здійснити протягом 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-