На Київщині відкрили відновлений реабілітаційний центр для осіб з інвалідністю

На Київщині відкрили відновлений реабілітаційний центр для осіб з інвалідністю

Фото
Укрінформ
У селі Лютеж на Київщині відбулось офіційне відкриття відновленої Державної реабілітаційної установи «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Центр був пошкоджений на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році.

Наразі установа відновила свою роботу завдяки Українському та Люксембурзькому Червоним Хрестам. На відновлення закладу витрачено понад 14 мільйонів гривень.

“Центр вже відкрив свої двері для реабілітації дітей і дорослих. Український Червоний Хрест - це не лише про видачу гуманітарної допомоги, це про надання комплексної допомоги у відновленні нашої країни. За сприяння Товариства Червоного Хреста України уже відновлено 6 медичних об'єктів, які вже функціонують. Ми продовжуємо цю роботу”, - сказав генеральний директор НК Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Ремонт тривав майже 10 місяців. Відновили головний корпус, у низці корпусів замінили вікна, провели поточні ремонти внутрішніх приміщень.

“Було зруйновано всі дахи, адміністративний корпус, 6 житлових корпусів, їдальня, навчальний корпус, дахи, облицювання. По всьому центру було вибито 60% вікон. Це все повністю відновлено”, - підкреслив директор реабілітаційного центру Руслан Грищенко.

Якісну безоплатну реабілітацію можуть одночасно проходити 136 осіб. Це локомоторна терапія, вертикалізація, лікувальні масажі, фізіотерапія, лікувальна фізкультура, реабілітація у воді.

На Київщині відкрили відновлений реабілітаційний центр для осіб з інвалідніст / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

“Україна потребує все більше реабілітації, більше фахівців з реабілітації, більше різних центрів і відділень, які б допомагали нашим людям відновлювати свою функціональність. Кількість людей, що отримують травми збільшується”, - наголосила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Вона підкреслила, що враховуючи те, що Україна сьогодні витрачає кошти безпосередньо на оборону, коштів на соціальні видатки і зокрема на ремонти по суті не залишається.

“Тому дуже важлива підтримка і допомога міжнародних партнерів, зокрема міжнародних організацій. Коли така структура не працює більш як 1,5 року, то вона ще додатково руйнується, тому відновлення цього реабілітаційного центру є дуже важливим для нашого міністерства”, - зауважила Жолнович.

Читайте також: На соцзахист у проєкті бюджету передбачили 470 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, за кошти американських благодійників у Львові на подвір’ї Центру соціальних послуг «Джерело» відкрили унікальний майданчик – доступний, цікавий та пізнавальний простір для дітей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-