У Львові для дітей з інвалідністю створили перший в Україні парк розваг та відкриттів

У Львові для дітей з інвалідністю створили перший в Україні парк розваг та відкриттів

Фото
Укрінформ
За кошти американських благодійників у Львові на подвір’ї Центру соціальних послуг «Джерело» відкрили унікальний майданчик – доступний, цікавий та пізнавальний простір для дітей з інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Це не просто каруселі – всі діти з інвалідністю думають, що вони літають, коли катаються на гойдалках. Так вони відволікаються від реальності і поринають у світ, де їм радісно, тепло і безпечно. Це місце безпеки, радості і відкриттів ми розробили з дружиною Танею для дітей з інвалідністю», - розповів Едді Вейн, який разом з дружиною Тетяною збудували парк.

У Львові для дітей з інвалідністю створили перший в Україні унікальний парк розваг та відкриттів / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Будівництво майданчика обійшлося благодійникам приблизно у 60 тисяч доларів.

«В нас є персональна сімейна фундація, і 99% того, що ми робимо, це за свої власні кошти. Саме у Львові ми заклали хороший фундамент для нашої праці в Україні. Таких парків немає в Україні, і ми сподіваємося, що після перемоги першими з’являться спеціальні майданчики для дітей та людей похилого віку», - додали меценати.

Інклюзивний парк - це понад 1 100 кв. м простору для розваг дітей з інвалідністю. Майданчик поділений на дві зони – для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та дітей з розладами спектру аутизму. Усе продумано до найменших дрібниць задля безпеки та доступності кожної дитини.

Едді та Тетяна - засновники організації «The Bridge of Life», приїхали в Україну на початку війни, і вже влітку торік запропонували зробити такий майданчик для дітей в Україні. Практично 4 місяці вони спостерігали за українськими дітьми, досліджували, які би розваги були найбільш доступні, пріоритетні і цікаві. Провели багато зустрічей з працівниками, батьками і вихованцями «Джерела», дослухалися до їх побажань, а також радилися і консультувалися з експертами різних країн. Враховували, зокрема, безпечну відстань від каруселі до перекладин, навантаження на гойдалки і накриття. Зараз вони готові бути експертами та консультувати щодо того, як збудувати безпечний та доступний дитячий майданчик.

Читайте також: На соцзахист дітей та сімʼї цьогоріч спрямували 14,2 мільярда

«Це повністю їх авторський проєкт, який дає можливість дітям з різними спектрами розладів отримувати розваги», - зазначила керівниця Центру соціальних послуг «Джерело» Зореслава Люльчак.

Як відомо, Центр соціальних послуг «Джерело» понад 30 років допомагає дітям та молоді з інвалідністю, а також їхнім родинам, як з міста Львова, так і з цілої України. Заснований був батьками дітей з інвалідністю та волонтерами, соціальні та реабілітаційні послуги надаються коштом міського бюджету (80%) та частково за рахунок благодійних надходжень.

Станом на зараз на денних програмах «Джерела» є 136 дітей з інвалідністю, на ранньому втручанні – понад 100 сімей з дітьми із групи ризику чи з інвалідністю. Комплексну реабілітацію в рік отримують понад 400 дітей з інвалідністю. По районах міста працює 6 філій – окремих осередків Центру «Джерело».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-