У Львові викрили блогера, який закликав росіян вдарити ракетами по будівлі СБУ

У Львові викрили блогера, який закликав росіян вдарити ракетами по будівлі СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України викрила блогера, який знімав будівлю управління СБУ у Львові та закликав вдарити по ній російськими ракетами.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили у Львові прихильника РФ, який публічно закликав знищити адмінбудівлю регіонального управління Служби безпеки.

Для здійснення теракту зловмисник агітував поцілити в режимний об’єкт російськими ракетами.

Аби поширити такі заклики, фігурант здійснював онлайн-трансляцію на власній сторінці в Інстаграмі поблизу будівлі спецслужби.

Читайте також: Блогеру, який «зливав» спецслужбам РФ інформацію про Миколаїв, оголосили підозру в держзраді

Під час стріму він разом зі своїм спільником з-за кордону дискредитував співробітників СБУ і закликав вдарити по них російською зброєю.

Деструктивний контент зловмисник поширив на власну аудиторію у понад 1,7 тисячі користувачів.

За даними слідства, зловмисниками виявились двоє жителів Львова, які позиціонують себе як блогери. Один з них наразі перебуває в одній із країн Європейського Союзу, звідки періодично приєднується до стрімів свого поплічника в Україні.

При обшуках у помешканнях фігурантів виявлені комп’ютерна техніка і мобільні телефони із доказами провокативного відеозапису.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення.

Читайте також: Обвинуваченого у держзраді Коцабу просять оголосити у міжнародний розшук

Як повідомляє Офіс генпрокурора, одному з фігурантів повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ст.111-1 Кримінального кодексу України). Встановлено, що на цей час він перебуває за кордоном. Його оголосили в розшук.

Як повідомляв Укрінформ, прокремлівському журналісту та блогеру Юрію Подоляці заочно повідомили про підозру за передачу спецслужбам Росії інформації про військову та оперативну обстановку в Миколаєві та Миколаївській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-