Голови громад з Черкащини та Кіровоградщини вивчали кращі практики на Вінниччині - U-LEAD

Голови громад з Черкащини та Кіровоградщини вивчали кращі практики на Вінниччині - U-LEAD

Фото
Укрінформ
Голови громад з Черкаської та Кіровоградської областей у межах організованої Програмою «U-LEAD з Європою» поїздки на Вінниччину ознайомлювалися з кращими практиками організації надання деяких послуг, які тепер можна втілювати у життя заради своїх мешканців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Програми у Фейсбуці.

«Протягом кількох днів очільники органів місцевого самоврядування вивчали кращі практики організації надання послуг у трьох громадах Вінницької області. У перший день візиту, організованого U-LEAD, відвідали Іллінецьку міську територіальну громаду, де ознайомились із практикою надання медичних послуг, функціонуванням центру первинної медико-санітарної допомоги та міської лікарні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цікавим кейсом Іллінецької ТГ також стало знайомство з організацією збору твердих побутових відходів у громаді та лінією їх переробки на тротуарну плитку й бордюри.

Голови громад з Черкащини та Кіровоградщини вивчали кращі практики на Вінниччині / Фото: Fb: ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

З досвідом формування спроможної мережі закладів освіти, створення опорних навчальних закладів та роботи їхніх філій учасники візиту ознайомились у Немирівській громаді.

Представники Тульчинської міської територіальної громади розповіли про місцеві програми соціального захисту військових, які нині боронять Батьківщину, членів їхніх родин, ВПО, допомоги особам в кризових ситуаціях, а також мережу соціальних установ громади.

Читайте також: У трьох громадах Хмельниччини за підтримки U-LEAD створили плантації енергетичної верби й тополі

Голови громад відвідали музей-квартиру автора всесвітньо відомої різдвяної мелодії «Щедрик» Миколи Леонтовича і проєкт «Леонтович арт-квартал». Крім того, завітали до палацу Потоцьких, де проходить міжнародний фестиваль оперної музики «OperaFest Tulchyn».

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-