Росіяни обстріляли Козачу Лопань на Харківщині, пошкоджені церква та вокзал

Росіяни обстріляли Козачу Лопань на Харківщині, пошкоджені церква та вокзал

Фото
Укрінформ
Росіяни вночі обстріляли Козачу Лопань у Дергачівській громаді на Харківщині, пошкоджено церкву та вокзал, через руйнування електромереж частина селища без світла, також немає мобільного зв’язку.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

"У ніч з 14 на 15 вересня російські окупанти у черговий раз обстріляли цивільну інфраструктуру Козачої Лопані. Починаючи з 22:30 минулої доби ворог завдав вісім артилерійських ударів по центру селища. Внаслідок обстрілів постраждала Церква Архангела Михаїла, пошкоджень зазнали будівля залізничного вокзалу, пасажирські платформи і колії, лінії електропередач, об’єкти енергетичної та торговельної інфраструктури. На щастя, минулося без постраждалих", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росіяни обстрілюють із мінометів захоплені території на Запоріжжі

За словами Задоренка, поки що у селищі немає зв’язку, частково відсутнє електропостачання. Екстрені служби з ночі працюють над ліквідацією наслідків російського терору.

Селище міського типу Козача Лопань розташоване на обох берегах річки Лопань, за 2 км від кордону з Росією. Було захоплене російськими військами в перший день повномасштабного вторгнення. Селище звільнили ЗСУ 11 вересня 2022 року. Після цього воно періодично зазнає ворожих обстрілів, загарбники застосовують танки, артилерію, гелікоптери. У селищі багато зруйнованих об’єктів.

Як повідомлялося, 12 вересня у Козачій Лопані Харківської області армія РФ вкотре обстріляла підрозділ Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Фото: Дергачівська міськрада 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-