Авіація, танки та дрони: росіяни за добу атакували дев'ять областей

Авіація, танки та дрони: росіяни за добу атакували дев'ять областей

Укрінформ
Армія РФ за добу здійснила атаки на дев'ять областей України, застосовувала безпілотники, авіацію, артилерію, танки.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 14 вересня, передає Укрінформ.

У Чернігівській області ворог вісім разів обстріляв із мінометів та ствольної артилерії Новгород-Сіверський та Корюківський райони. зафіксовано 70 вибухів.

Також зафіксовано вибух від удару дрона-камікадзе у Семенівській громаді Новгород-Сіверського району.

Читайте також: Загарбники за добу 13 разів обстріляли прикордоння Сумщини та Чернігівщини

У Сумській області вночі війська РФ здійснили три обстріли прикордоння. Зафіксовано чотири вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська та Новослобідська громади.

В Юнаківській громаді ворожий БпЛА влучив у продуктовий магазин, спалахнула пожежа. Крім того, росіяни били з артилерії.

У Новослобідській громада БпЛА влучив у непрацюючу лазню, виникла пожежа.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 24 обстріли прикордоння Сумщини. Зафіксовано 132 вибухи.

Читайте також: Загарбники вночі тричі обстріляли прикордоння Сумщини

Обстрілів зазнали Великописарівська, Есманська, Краснопільська, Юнаківська, Миколаївська. Хотінська, Середино-Будська, Новослобідська, Білопільська громади.

По Великописарівській громаді агресори били з мінометів та артилерії. Пошкоджено школу, будинок культури, приватний будинок, легковий автомобіль, приватне домогосподарство.

У Дніпропетровській області вночі збили три російські безпілотники. Уламки одного з них впали в Першотравневській громаді Нікопольського району. Частково зруйнований приватний будинок. Ще шість пошкоджені. Також пошкоджені вісім господарчих споруд, три автомобілі. Горіла суха трава.

По Марганецькій громаді Нікопольського району ворог бив з важкої артилерії та РСЗВ «Град». Вчора вранці росіяни скинули з безпілотника боєприпас.

Читайте також: Над Дніпропетровщиною збили три дрони, уламками зруйнований приватний будинок

Надвечір з важкої артилерії був обстріляний Нікополь.

У Запорізькій області вночі військовослужбовці РФ атакували Трудове п'ятьма БпЛА. Руйнувань зазнали господарчі будівлі та складські приміщення

За минулу добу ворог здійснив 153 удари по 31 населеному пункту Запорізької області. Чотири обстріли із РСЗВ ворог здійснив по Новодарівці, Темирівці та Лук'янівці, вісім авіаснарядів випустив по Оріхову, три БпЛА атакували Степове і П'ятихатки.

Читайте також: У Запоріжжі повітряні тривоги лунають по 12-14 годин на добу

Зафіксовано 138 артилерійських обстрілів Гуляйполя, Залізничного, Новоандріївки, Ольгівського, Левадного, Щербаків, Затишшя, Темирівки, Кам'янського, Степового та інших прифронтових міст та сіл.

Надійшло 21 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Харківській області росіяни завдали авіаударів по околицях Мороховців Харківського району та Плетенівки Чугуївського району, Петропавлівки і Кислівки Куп’янського району.

Ворог завдав понад 13 артилерійських та мінометних ударів по цивільній інфраструктурі прикордонних районів, зокрема у Фихолівці, Новомлинську, Дворічній, Синківці, Кислівці, Котлярівці Куп’янського району.

Вночі загарбники обстріляли центр Вовчанська, зруйнована адміністративна будівля.

Читайте також: Росіяни обстріляли Макіївку на Луганщині, загинув чоловік

У Великому Бурлуці Куп’янського району внаслідок обстрілу пошкоджено вікна у будівлі Держпродспоживслужби, приватний житловий будинок, двоповерховий житловий будинок, чотири легкові автомобілі.

Вчора через артилерійський обстріл Чернещини Борівської громади Ізюмського району пошкоджено майно агрофірми.

У Благодатному Чугуївського районування на полі на протитанковій міні підірвався комбайн. 51-річний чоловік дістав вибухові травми та опіки.

У Луганській області авіаційних ударів зазнали Новоселівське, Новоєгорівка та Білогорівка. Артилерійських і мінометних обстрілів - Білогорівка.

За добу ворог здійснив 141 обстріл Луганщини, випустив 528 снарядів.

Донецьку область агресори обстрілювали з артилерії, РСЗВ "Град", танків. Під вогнем опинились Авдіївка, Торецьк,Острівське, смт Очеретине, Новоукраїнка, Карлівка, Предтечине, Шахтарське.

Пошкоджено вісім приватних житлових будинків, дві ЛЕП, сільську раду, школу, 5 господарчих споруд, гараж.

За добу на Донеччині одна людина була поранена.

Читайте також: Росіяни минулої доби поранили одного жителя Донеччини

У Миколаївській області ворог з артилерії обстрілював акваторію Очаківської громади.

По Херсонській області загарбники здійснили 82 обстріли, випустили 33 снаряди, з них по Херсону — чотири обстріли (12 снарядів).

Внаслідок нічного обстрілу Новодмитрівки Білозерської громади постраждали четверо людей, з них двоє — діти. 7-річний хлопчик загинув.

Вчора російська авіація атакувала Одрадокамʼянку Бериславського району. Постраждали 81-річна жінка та 74-річний і 41-річний чоловіки.

Російські війська обстріляли село Садове Херсонської області, внаслідок чого пошкоджений будинок мирного жителя, повідомив у Телеграмі начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

За його словами, про поранених внаслідок ворожого обстрілу інформація не надходила.

Читайте також: Війська РФ за добу випустили по Херсонщині 433 снаряди, є загиблий

Росіяни атакували Зміївку Бериславського району, скинувши вибухівку з безпілотника. Постраждали 54-річна та 53-річний волонтери і 68-річна місцева жителька.

У 34-річного чоловіка в лісосмузі біля Берислава здетонував в руках боєприпас. Чоловік госпіталізований.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-