Із Степногірська в рамках примусової евакуації вивезли родину з дитиною

Із Степногірська в рамках примусової евакуації вивезли родину з дитиною

Фоторепортаж
Укрінформ
В двох районах Запорізької області триває примусова евакуація родин з дітьми. Сьогодні із селища Степногірськ поліцейські вивезли ще одну родину з 10-річним хлопцем.

Про це повідомляє з місця кореспондент Укрінформу.

"Ми виїжджали до Запоріжжя в травні і три місяці там жили. Потім повернулись в Степногірськ. Думала, хоч щось закрию з консервації на зимовий час. Тоді було, як мені здалось, вдома спокійно. А потім як почали гатити. Кожен день обстріли", - розповіла 61-річна Наталя Анатоліївна.

Вона живе разом з чоловіком, донькою та онуком в маленькому приватному будинку. Майже всі їхні сусіди вже виїхали. Ті, хто залишився, теж говорять, що зимувати там не будуть.

Пані Наталя каже, що в селищі немає води, аби полити городину, доводилось носити її з церкви, що неподалік будинку.

Через постійні обстріли в селищі вибиває світло, є проблеми із мобільним зв'язком.

Але найстрашніше - це обстріли запалювальними снарядами.

"Страшно. Під ліжком ховаюся і подушкою голову накриваю. Коли іскор немає, то вилазю", - розповів 10-річний Дмитро.

Хлопець навчається у 4-му класі, але через проблеми з інтернетом, не може виходити на заняття онлайн.

Читайте також: Примусова евакуація: з небезпечних громад на Запоріжжі вивезли шість родин із дітьми

Він дуже скучив за сусідськими дітьми, які виїхали раніше, а ще каже, що дуже хоче цукерок та печива. Їх серед гуманітарної допомоги немає.

Мама Дмитра, Світлана говорить, що час від часу буде повертатись до Степногірська аби приглядати за хатою. В місті планує шукати роботу. Каже, що найголовніше - безпека сина та батьків.

За словами ювенальної поліцейської Наталі Шишкової, в селищі ще залишається чотири родини з дітьми. З ними наразі також проводять бесіди аби вони виїхали найближчим часом.

"Найскладніші родини у нас ще попереду. Є родина з маленькою дитиною - вони шукають житло і виїдуть. Ще дві родини мають домашнє господарство, тримають корів і не знають, що з цим робити, не можуть покинути", - розповіла правоохоронець.

Із Степногірська в рамках примусової евакуації вивезли родину з дитиною / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Як повідомлялося, евакуація населення з громад, що розташовані в безпосередній близькості до лінії фронту, проводиться з квітня. За цей час виїхало багато родин. Щодо примусової евакуації, то її оголосили в Василівському та Пологівському районах Запорізької області. Станом на початок вересня треба було вивезти родини, в яких виховуються 54 дитини. Наразі залишилось близько 10.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-