Примусова евакуація: з небезпечних громад на Запоріжжі вивезли шість родин із дітьми

Примусова евакуація: з небезпечних громад на Запоріжжі вивезли шість родин із дітьми

Укрінформ
У Запорізькій області через погіршення безпекової ситуації триває примусова евакуація родин з дітьми з населених пунктів, які знаходяться під постійними ворожими обстрілами. За тиждень евакуаційні групи вивезли шість родин.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в пресслужбі ГУНП у Запорізькій області.

"В рамках примусової евакуації було вивезено шість родин, у яких є 12 дітей", - повідомили в поліції.

Нині в громадах, які входять до списку тих, звідки в обов'язковому порядку мають бути вивезені родини з дітьми, залишається близько 40 дітей.

Крім того, продовжується евакуація маломобільних літніх громадян.

Як повідомляє в Телеграмі ГУ ДСНС України у Запорізькій області, 4 вересня з Оріхова було евакуйовано три особи, дві з яких - літні маломобільні громадяни.

Раніше повідомлялось, у п’яти населених пунктах Запорізької області оголошено примусову евакуацію дітей. Йдеться про місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка, Новопавлівка.

Читайте також: З Куп'янського району евакуювали майже 1500 людей – Верещук

Через складну безпекову ситуацію та ворожі обстріли звідти буде примусово евакуйовано 54 дитини та 67 супроводжуючих (членів сімей). Евакуацію планують завершити до кінця вересня.

Крім дітей, обов’язкова евакуація також стосується маломобільних осіб, які проживають у зазначених населених пунктах області.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-