Росія провалила «вибори» на тимчасово окупованих територіях Херсонщини - експерт

Росія провалила «вибори» на тимчасово окупованих територіях Херсонщини - експерт

Укрінформ
На ТОТ Херсонщини - повний провал так званих виборів, окупанти не змогли навіть показати картинку виборчого процесу, яка б відповідала заявленим цифрам «голосування».

Про це написав у Фейсбуці голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Білий, передає Укрінформ.

«Повний провал російських так званих виборів на Херсонщині. Окупанти не змогли навіть показати картинку виборчого процесу, яка відповідала заявленим цифрам «голосування», хоча пропагандистського шлаку було достатньо», - написав Білий.

Він зазначив, що шість днів так званого попереднього «голосування», три дні «єдиного дня голосування», офіційно окупанти проголосили, що у попередньому «голосуванні» взяли участь 53,19%, а остаточно - 65,36% «виборців».

Читайте також: Рада Європи засудила «вибори» РФ на окупованих територіях України

Але, як пише Білий, коли подивитися на фотографії, в які потрапляють списки «виборців» під час «єдиного дня голосування», то можна побачити, в кращому випадку, два-три підписи на лист зі списку виборців. Тобто замість заповненого на дві третини підписами «виборців» листа бачимо на фотографіях лише два-три одинокі підписи, що означає - провал та обман.

«Де ж ті 65% проголосувавших? Де їх підписи?», - запитує голова облорганізації КВУ.

Він також пояснює ситуацію, коли на пропагандистських відео показували «черги» в приміщення «для голосування». Як зазначив Білий, це старий «трюк махінаторів». Замість звичайних 450 приміщень для голосування на лівому березі, які працювали на звичайних українських виборах, окупанти відкрили лише 51 приміщення для так званого голосування.

«Ось й встали в чергу нещасні, залежні від настроїв окупантів люди. Та й більше на тих відео різноманітного шоуменства, яке відволікає увагу від пустих виборчих скриньок, невеликої кількості людей та чистих, без підписів, списків виборців», - зазначив Білий.

Читайте також: Чубаров - про «вибори» у Криму: Голову ЦВК Росії слід визнати міжнародною злочинницею

Тому він констатує, що окупанти провалили своє пропагандистське шоу.

Як повідомляв Укрінформ, з 8 до 10 вересня російські загарбники проводили на тимчасово окупованих ними територіях незаконні псевдовибори, результати яких наперед вигадані.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту рішучо засудити псевдовибори на ТОТ.

У МЗС України заявили, що незаконні вибори, які Росія проводить на тимчасово окупованих територіях України, не матимуть жодних правових наслідків та не призведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій. Міністерство закликало міжнародних партнерів засудити нікчемні і свавільні дії Росії та не визнавати легітимність жодної «адміністрації», яка буде створена за підсумками незаконних виборів, так само як і будь-які рішення, які будуть ними ухвалюватися.

Фото: Дементій Білий, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-