В Ужгороді відкрили пам'ятний знак на честь «Закарпатського легіону»

В Ужгороді відкрили пам'ятний знак на честь «Закарпатського легіону»

Фото
Укрінформ
Пам’ятний знак з емблемою "Закарпатського легіону" - едельвейсом та гуцульськими бартками відкрили в Ужгороді на вулиці 128-ої окремої гірськопіхотної бригади.

Про це у Фейсбуці повідомив "професор з окопів" Федір Шандор, передає Укрінформ.

"Пам’ятний знак на честь 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади відкрили в Ужгороді 10 вересня - він розташований на вулиці, названій іменем легендарної бригади", - повідомив Шандор.

Як повідомив Шандор, до реалізації проєкту долучилися художник-скульптор Роман Мурник та меценат проєкту Арсен Мелкумян.

Подію приурочили до 1 130-ї річниці від дня заснування Ужгорода.

"128-а окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада має довгу й славну історію, як і обласний центр Закарпаття. Унікальна, загартована і справжня, пройшла довгий шлях від рядової пострадянської механізованої дивізії до одного з найпотужніших з’єднань у Збройних силах України", - написав Шандор.

Читайте також: На Харківщині відкрили памятний знак на честь захисників Золочева

З його слів, пам’ятний знак на вулиці 128-ї окремої гірськопіхотної бригади завжди нагадуватиме жителям міста про тих, які відстоюють нашу українську свободу, хоч і належать до різних етносів, народів, націй.

Наразі 128-ма бригада працює на найгарячішій лінії фронту - Запорізькому напрямку. Свого часу під час початку повномасштабної війни саме воїни 128-ї бригади героїчними зусиллями завадили просуванню ворога далі вглиб Запорізької області.

Фото: Федір Шандор, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-