Загарбники затримали на Херсонщині підприємця та мецената Аблязова

Загарбники затримали на Херсонщині підприємця та мецената Аблязова

Укрінформ
На ТОТ Херсонщини загарбники затримали мешканця Генічеська, представника кримськотатарського народу Нарімана Аблязова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр.

«З повідомлення ФСБ стало відомо про затримання представника кримськотатарського народу, мешканця тимчасово окупованого міста Генічеськ Херсонської області Нарімана Аблязова», - йдеться у дописі.

Зазначається, що його звинувачують в участі у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Фото: Кримськотатарський ресурсний центр

У КРЦ уточнюють, що Аблязов є підприємцем, громадським діячем та меценатом, який активно підтримує збереження кримськотатарської ідентичності.

У квітні 2022 року окупанти викрадали дружину Аблязова та утримували її певний час у підвалі училища №17. Пізніше жінку відпустили. Ці дії свідчать про цілеспрямоване переслідування родини Нарімана Аблязова.

Читайте також: У в’язницях РФ утримують 175 політв’язнів, з яких 117 - представники кримськотатарського народу

КРЦ рішуче засуджує ці незаконні дії російських силовиків, які є екстраполяцією дискримінаційної політики щодо представників корінного кримськотатарського народу, яку Росія провадить у Криму з 2014 року. Підкреслюється, що подібні діяння Російської Федерації є демонстрацією боротьби зі свободою слова та расовою дискримінацією людей на окупованих територіях України.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-