Через нічну атаку дронами на Одещині сталося знеструмлення

Через нічну атаку дронами на Одещині сталося знеструмлення

Укрінформ
Через російську атаку дронами у ніч на 6 вересня в Одеській області знеструмлена частина споживачів у місті Кілія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"В Одеській області через нічний обстріл дронами-камікадзе пошкоджено лінії електропередачі, частина споживачів у місті Кілія - без світла. Ремонтні бригади проводять огляд пошкоджених мереж", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Донеччині через ворожі обстріли вимикалася повітряна лінія електропередачі 35 кВ та підстанція 35 кВ, що призвело до знеструмлення 4 тисяч абонентів. Залишається також знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Читайте також: Росіяни вночі комбіновано атакували Одещину та Київщину - Клименко

У Херсоні, де без електропостачання залишається близько 9 тис. споживачів, енергетики за минулу добу побудували близько кілометра нових мереж та відновили роботу трансформаторної підстанції, щоб повернути світло у 19 приватних будинків.

У Миколаївській області з технологічних причин одночасно відключалися дві лінії електропередачі 150 кВ, що призвело до розвантаження двох ВЕС сумарним навантаженням 80 МВт. Менше ніж за годину навантаження ВЕС було відновлено.

Читайте також: Росіяни вночі атакували «Шахедами» Ізмаїльський район Одещини, є загиблий

Як повідомлялося, на Донеччині енергетики за серпень цього року відновили електропостачання у 339 населених пунктах, без електрики залишаються мешканці 114 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-