На Прикарпатті ухилянтів переправляли через кордон на квадроциклах

На Прикарпатті ухилянтів переправляли через кордон на квадроциклах

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті СБУ викрила канал незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних, яких перевозили на квадроциклах.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«СБУ заблокувала механізм переправлення ухилянтів через кордон, який діяв у Верховинському районі Івано-Франківщини. Ухилянтів переправляли на квадроциклах поза пунктами пропуску в лісистій місцевості Карпатських гір», - повідомляє управління СБУ.

За їхньою інформацією, коштувала така «послуга» $4 000 з одного чоловіка.

«СБУ встановила, що до організації злочину причетний 28-річний житель Надвірнянського району. Він підшукував клієнтів та організовував перетин ними кордону», - додають у СБУ.

Читайте також: До Польщі виїхали 80 тисяч українців мобілізаційного віку – ЗМІ

Зазначається, що організатора незаконної оборудки затримали на отриманні від ухилянта $1 000  як частину оплати за сприяння у виїзді за кордон. Перевезенням військовозобов’язаних безпосередньо займався провідник, якого залучили на допомогу.

Військова контррозвідка СБУ затримала провідника та трьох ухилянтів поблизу гірського села Гринява неподалік кордону з Румунією. У фігуранта вилучили квадроцикл та $4 400 авансу, отриманого за послуги з перевезення військовозобов’язаних. Одночасно з цим відбулося затримання організатора злочину. У нього вилучили кошти, отримані за незаконні «послуги», та оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці готують підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України перевізнику та проводять розшук ще одного спільника.

Читайте також: Прикордонники затримують до 30 ухилянтів за добу - Демченко

Фігурантам загрожує позбавлення волі до дев'яти років з конфіскацією майна.

Військова контррозвідка проводить заходи для встановлення військовослужбовців прикордонного загону, які «заплющували очі» на переправлення чоловіків через кордон поза межами пунктів пропуску.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили посадовців військово-лікарської комісії та військкомату, які переправляли ухилянтів за кордон.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-