Українці «проголосували» за Лебіговича: «кандидат» зібрав понад 20 мільйонів на ЗСУ

Українці «проголосували» за Лебіговича: «кандидат» зібрав понад 20 мільйонів на ЗСУ

Відео
Укрінформ
Відомий блогер із Чернівців Михайло Лебіга за добу зібрав понад 20,5 мільйона гривень на підтримку ЗСУ. Гроші відправляли його підписники, які голосували донатами на «виборчих дільницях» за вигаданого кандидата Лебіговича або відправляли кошти на банку.

Про це він розповів у відео на своїй сторінці в Інстаграмі, передає Укрінформ.

"Ну що, прийшов час розказати результати всеукраїнського голосування за Лебіговича. Отже, за добу чисто на банку було зібрано 20 мільйонів 199 тисяч 531 гривень. На дільницях у містах було зібрано готівкою 397 тисяч 504 гривні. Деякі дільниці кидали гроші на банку, деякі - відправляли одразу на фонд. Всього було зібрано 20 мільйонів 597 тисяч 35 гривень", - сказав Михайло Лебіга.

Він подякував українцям, які донатили на армію, одночасно підтримуючи своїм донатом вигаданого кандидата Лебіговича.

"Класна получилась історія і класний получився прикол. І нехай він у нас в пам'яті залишиться ось таким фіналом", - додав чернівецький блогер.

У попередньому відео на своїй сторінці блогер оголосив "всеукраїнський день виборів за Лебіговича", що означало відкриття великого збору на армію.

Він закликав усіх своїх прихильників прийти на умовні "виборчі дільниці" та віддати свій голос, який буде еквівалентом не менше ста гривень "за Лебіговича". Хто не може чи не хоче приходити на "дільниці" може "проголосувати", задонативши на банку будь-яку суму від 100 гривень.

За словами блогера усі зібрані кошти передадуть у фонд "Повернись живим" на потреби армії. Які конкретно речі мають придбати за зібрані гроші не оголошували.

Раніше у місцевих ЗМІ повідомляли, що мем псевдокандидата у президенти України Лебіговича утворився від прізвищ блогера та скандально президента-втікача Віктора Януковича. Під час одного зі своїх стрімів Лебіга дивився й коментував передвиборчі дебати колишніх президентів України Ющенка і Януковича. Михайло сміявся над тим, як люди в сюжетах смішно мавпували прізвище Януковича. Після цього підписники почали жартома закликати Лебігу піти в президенти, а пізніше писали про це під кожним його новим відео і дописом у соцмережах.

Невдовзі користувачі TikTok почали створювати меми про те, що Лебігович може стати наступним президентом.

Читайте також: Українці назвали «ознаки патріотизму» - донати, рідна мова та служба на фронті

Як повідомлялося, чернівецький блогер Михайло Лебіга під час стріму на платформі Twitch зібрав понад 8 мільйонів гривень на безпілотники "Сич" для розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-