На Луганщині росіяни наказали військкоматам пришвидшити примусову мобілізацію - ОВА

На Луганщині росіяни наказали військкоматам пришвидшити примусову мобілізацію - ОВА

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Луганської області військкомати загарбників отримали вказівку стосовно пришвидшення заходів примусової мобілізації.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"У військкоматах у так званій "ЛНР" отримали вказівку стосовно пришвидшення заходів примусової мобілізації. Тому під час затягнутого на 10 діб голосування вони перевіряють у виборців наявність військового обліку, уточнюють списки, кого ще можна забрати. Одним треба підвищити явку, другим – призов. Конкуренція", - підкреслили в ОВА.

У Лисичанську загарбники розгорнули мережу пунктів прийому металу, і вона користується попитом.

"По-перше, росіяни зруйнували значну кількість промислових об’єктів, де є чим розжитися. По-друге, з міста евакуювалася більша частина людей. Сотні будинків і тисячі квартир залишилися порожніми", - зазначили в ОВА і додали, що "ті, хто згодом повертається в таке житло, виявляє навіть відсутність столових приладів та садового інвентарю, не кажучи вже про щось більш цінне".

Читайте також: У Горлівці загарбники штрафуватимуть бюджетні установи, працівники яких не стають на військовий облік

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, із середини позаминулого тижня ворог пішов на штурм українських позицій у районі Новоєгорівки. Сили оборони відбивають по декілька атак на добу, іноді більше десяти. Але, зауважив Лисогор, ворогу просунутися не вдається, вдається лише втрачати сили та засоби.

За його словами, Білогорівка опинилася під ударами авіації та артилерії. Також із різних артсистем загарбники обстріляне Невське.

Як повідомляв Укрінформ, на захопленій росіянами території Луганщини шахти опинилися на межі закриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-