Ради з питань ВПО вже утворені в 11 областях

Ради з питань ВПО вже утворені в 11 областях

Укрінформ
Ради, які опікуватимуться питаннями внутрішньо переміщених осіб, вже утворені в 11 областях та при Київській міській військовій адміністрації.

Про це йшлося на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО, передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Наразі ради з питань ВПО вже утворені при Чернігівській, Київській, Житомирській, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Донецькій, Сумській, Миколаївській, Закарпатській, Волинській ОВА та Київській міській військових адміністраціях», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Уряд виділив понад ₴277 мільйонів на безоплатне розміщення переселенців у закладах

Передбачається, що ради сприятимуть реалізації регіональної політики щодо внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, їхній адаптації й інтеграції у приймаючі громади. Також на засіданні Коордштабу розглядалося питання виплат допомоги на проживання ВПО.

Читайте також: Майже 180 тисяч людей отримують допомогу ВПО помилково – Верещук

Захід відбувся під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук та за участі представників Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінінфраструктури, Мін’юсту, Мінфіну, МЗС, Нацсоцслужби, обласних військових адміністрацій (ОВА), інших відомств та організацій, а також Мелітопольського міського голови Івана Федорова.

Читайте також: Уряд встановив вимоги до житла переселенців і доручив провести перевірки по всій Україні

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кабінет міністрів вніс зміни до порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах реалізації проєкту «Прихисток».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-