Президент привітав Одесу, Суми та Лисичанськ з їх днями міста

Президент привітав Одесу, Суми та Лисичанськ з їх днями міста

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привітав Одесу, Суми та Лисичанськ з їх днями міста.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні три міста відзначають свій день. Міста, без яких не уявити Україну", - зазначив Президент.

Перше місто — це Одеса. За словами Зеленського, це наша опора на півдні, на Чорному морі, місто, яке разом з Україною має і завжди матиме глобальне значення, порт, від якого залежить життя різних народів від українського експорту через велику Одесу, місто культури, яке вміє бути цікавим для всіх, уміє поважати кожного і кожну.

"Ми захистимо Одесу від знищення. Бо нічого іншого, крім деградації, російський режим не здатний принести. І ми повернемо Одесі безпеку. Завжди Одеса була такою, що в ній відчуваєш легкість і щастя. Такою Одеса і буде", - наголосив він.

Читайте також: Одесити в день міста мітингували проти ненагальних витрат із бюджетного фонду

Друге місто, що відзначає свій День народження — це Суми — український форпост на північному сході. За словами Президента, у цей час, час війни із Сумщини, на жаль, дуже часто надходять повідомлення про російський терор, обстріли, ракети, бомби, постійні намагання російських ДРГ зайти в область. Але попри все, зазначив він, Сумщина живе.і коли він був у місті, то відчув, що там є віра, що зло не стане вищим, віра у людей, віра в Україну, віра у те, що ми обов'язково пройдемо цей час і переможемо. І так і буде, додав він.

Читайте також: Одеса і Суми сьогодні відзначають День міста

І третє місто Лисичанськ, сказав Зеленський. Він підкреслив, що це місто, яке Україні ще належить повернути разом з усією Луганщиною. "Сьогодні ніхто не назве конкретну дату, коли місто знову буде вільним, але кожен, хто воює і працює заради України, робить усе можливе, щоб наші міста і села, які зараз в окупації, змогли знов відчути нормальне та вільне життя", - наголосив глава держави.

За його словами, Лисичанськ завжди був однією з опор сходу нашої держави, одним із ключових міст.

"Горде місто! Таким і буде. Місто, яке вміє працювати та по праву пишається своїми результатами. Разом з Україною це все дається. З нашою силою, нашою єдністю та нашим умінням дбати одне про одного – усі міста разом, усі села, усі люди", - заявив Президент.

Читайте також: На Донеччині через російські обстріли пошкоджені житлові будинки і церква, є загиблий

Як відомо, День Одеси традиційно відзначається 2 вересня. Сьогодні в Одесі з нагоди Дня міста урочисто підняли прапор міста та прапори родів військ, які захищають Україну від російських загарбників, та стяги країн-партнерів.

День міста Суми, яке було засноване 1655 року, щорічно святкують у першу суботу вересня. У 2023 році свято припадає на 2 вересня.

Лисичанська громада, на жаль, другий рік поспіль святкує день міста Лисичанськ в окупації.

Лисичанськ — адміністративний центр Лисичанської міської громади в Сєвєродонецькому районі Луганської області, одне з найдавніших міст на Сході України. Бої за Лисичанськ почалися після повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого 2022 року. 3 липня росіяни захопили Лисичанськ, місто станом на 2 вересня 2023 року знаходиться в окупації військ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-