Одесити в день міста мітингували проти ненагальних витрат із бюджетного фонду

Одесити в день міста мітингували проти ненагальних витрат із бюджетного фонду

Фото
Укрінформ
У День міста під стінами Одеської мерії знову пройшов мітинг проти ненагальних витрат із бюджетного фонду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На мітингу зібралося понад 300 людей. Одесити скандували «Ганьба», «В першу чергу – ЗСУ» та співали Гімн України. Також містяни викрикували фразу «Гєна, виходь», звертаючись до мера Геннадія Труханова із закликом пояснити, чому влада витрачає кошти на ремонт доріг та фасадів будівель тощо.

«Я прийшла на акцію протесту тому, що я вважаю, що гроші міста витрачаються недоцільно. Наші податки використовуються не за призначенням. Зараз йде війна. Гроші потрібні там. Не лише на зброю, а й на медицину. На «швидкі», на рефрижератори. Дороги ми можемо відремонтувати після Перемоги», - сказала одеситка Ірина Орлянська.

Син пані Ірини Артем служив в розвідувальній групі. Герой загинув 13 серпня. Наступного ж дня пані Ірина отримала повідомлення про його загибель. Задля спокою мами Артем до останнього приховував від жінки, де саме він служить. Про його позивний «Торнадо» пані Ірина дізналася вже після смерті воїна.

«Торнадо – це Артем. І таких Торнадо, як він, зараз багато воює. І ми стоїмо тут за те, щоб гроші спрямували на їх потреби. Гроші тим, хто виборює нам Перемогу», - додала Орлянська.

Одесити виходять до стін мерії із закликом спрямувати кошти на ЗСУ вже протягом тижня. Ініціювала пікети голова БФ «Корпорація монстрів» волонтерка Катерина Ножевнікова. Сьогодні вона також була присутня на пікеті.

В Одесі у День міста пройшов мітинг проти ненагальних витрат із бюджетного фонду / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Ми не закликаємо змінювати владу. А закликаємо їх згадати, що вони – люди, яких ми обрали та надали їм інструмент допомагати тим, хто віддає за нас та них свої життя. Ми не кажемо тільки про ЗСУ, хоча, звісно, вони понад усе. Наразі наша країна має найбільшу кількість інвалідів у світі. Ми повинні вже зараз думати про них. Якщо ви хочете повернути їх в суспільство, відкривайте реабілітаційні центри», - заявила Ножевнікова.

Також волонтерка розповіла, що зранку вона побачила оприлюднений тендер на 6 млн грн на закупівлю дерев в Одесі.

«Я хочу, щоб наше місто було зеленим. Але 6 млн – це тисячі дронів, це десятки тисяч турнікетів, без яких щодня гинуть хлопці», - зауважила Ножевнікова.

Голова БФ «Корпорація Монстрів» наголосила, що звертаючись до влади із закликом діяти в полі закону, люди теж повинні не порушувати ці нормативи. Вона попросила присутніх на мітингу одеситів покинути площу через те, що тут відбудуться урочистості до Дня міста.

Читайте також: В Одесі другий день протестують проти виділення бюджетних коштів на ненагальні потреби

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі у понеділок, 28 серпня, під будівлею міської ради пройшов пікет проти ремонту Київського райсуду за бюджетні кошти. Йдеться про тендер на ремонт будівлі Київського райсуду Одеси, який провело міське управління капітального будівництва. За 106 мільйонів грн підрядник зведе триповерхову добудову, в якій мають бути приміщення для конвойованих.

Переможець тендеру — фірма «Ремонтно-будівельна дільниця «Одесголовпостач». За даними YouControl, кінцевим бенефіціаром фірми є Олександр Фрідман. Компанія існує з 1998 року.

Пізніше в міськраді пояснили, що із міського бюджету на ремонт будівлі Київського райсуду виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн.

«106 млн грн – це вартість всього проєкту, який розпочато ще до війни, з кількома складовими, більшість з яких зараз не на часі й не планується до реалізації», – заявив заступник Одеського міського голови Олександр Філатов.

Ці 10 млн грн підуть на зведення прибудови приміщення Київського райсуду для перебування затриманих і правоохоронців, що їх супроводжують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-