Ворог використовує школи на ТОТ як метод тиску на українських громадян – Гуменюк

Ворог використовує школи на ТОТ як метод тиску на українських громадян – Гуменюк

Укрінформ
Росіяни використовують школи на окупованих територіях як метод тиску на українських громадян.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, повідомляє Укрінформ.

"На тимчасово окупованих територіях ворог використовує школи як метод тиску на людей. Окупанти вимагають, щоб діти ходили у спеціальні навчальні заклади. Тобто вони використовують школи як інструмент шантажу дорослих", – сказала Гуменюк.

Читайте також: Зеленський: Настане день, коли 1 вересня буде мирним і безпечним в усій Україні

За її словами, якщо батьки не віддають дітей до спеціально вказаних закладів, тоді вчиняється тиск на батьків, обмежується їхній доступ до певних закладів: медичного обслуговування, соціального чи гуманітарного спрямування.

Частина таких навчальних закладів, які визначили окупанти, працюють як школи-інтернати, зазначила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру.

Читайте також: Експерти знайшли в російських підручниках 20 наративів, які нав'язують українським дітям в окупації

Як повідомляв Укрінформ, у низці населених пунктів на окупованих територіях старшокласників, які не отримали паспорт РФ, не допустили до занять в окупаційних школах.

На окупованій території залишилися 700 українських шкіл. Точну кількість дітей, які перебувають на цих територіях, Міносвіти не знає, адже чимало дітей вивезли до Росії, ще частина виїхали з ТОТ і перебувають за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-