Колаборанта з Волновахи засудили до 13 років в’язниці

Колаборанта з Волновахи засудили до 13 років в’язниці

Укрінформ
Колаборанта з  Волновахи Донецької області засудили до 13 років ув’язнення.

Про це повідомила Львівська облпрокуратура, передає Укрінформ.

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Львівської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що засудженого також на 12 років позбавлено права обіймати будь-які посади в органах державної влади України.

Прокурори в суді довели, що чоловік під час окупації м. Волноваха на Донеччині працевлаштувався в так зване «Министерство по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий донецкой народной республики».

Він обійняв "посаду" майстра газодимозахисної служби.

Читайте також: Активи колаборанта Сальдо та його сім'ї передали у власність держави

"Перебуваючи на псевдопосаді, засуджений створював умови для функціонування новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади рф і так званої "днр" на тимчасово окупованих територіях України", - наголосили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, суд за матеріалами Служби безпеки України призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі колаборанту з Донецької області, який під виглядом переселенця переховувався на заході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-