Стрілянина у Дніпрі: за фактом посягання на життя патрульних відкрили справу

Стрілянина у Дніпрі: за фактом посягання на життя патрульних відкрили справу

Укрінформ
У Дніпрі відкрито кримінальне провадження за фактом посягання на життя патрульних поліцейських. Такі дії передбачають позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Дніпропетровській області, передає Укрінформ.

«Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі ГУНП в Дніпропетровській області внесли за ст. 348 Кримінального кодексу України. Обставини вчиненого 29 серпня правопорушення щодо патрульних поліцейських будуть встановлені слідчим шляхом», - йдеться в дописі.

Читайте також: У патрульній поліції прокоментували смертельну стрілянину у Дніпрі

За посягання на життя працівника поліції передбачене покарання - від 9-ти до 15-ти років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Читайте також: Клименко про стрілянину у Дніпрі: Це серйозний прецедент

Як повідомлялося, 29 серпня двоє патрульних поліцейських зупинили автомобіль, у якому перебували неповнолітні. На вимогу вийти з машини водій і пасажири відповіли відмовою. Правоохоронці стали силоміць витягати потерпілих із автомобіля й застосували газовий балончик. Один із поліцейських застосував під час бійки табельну зброю та здійснив три постріли у спину чоловіку. Той помер на місці. Правоохоронця затримали, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-