У патрульній поліції прокоментували смертельну стрілянину у Дніпрі

У патрульній поліції прокоментували смертельну стрілянину у Дніпрі

Укрінформ
Департамент патрульної поліції буде сприяти слідству і проведенню службового розслідування, але ми надамо повну юридичну підтримку нашим патрульним.

Про це в Телеграмі заявив написав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, передає Укрінформ.

За його словами, дехто вже встиг висловити свою думку з приводу події, і мова не про тих, хто «правильно і дуже доречно ставив питання, у якому суспільстві ми б хотіли жити і які правила поведінки для нас прийнятні. Особливо під час воєнного стану. Яке ставлення до поліцейських, військових ми вважаємо адекватним. Ні, не про цю частину дописувачів».

«Я більше про тих, хто одразу поспішив клеймити й робити висновки про винуватість поліцейських, хибність їхніх дій, щедро оздоблюючи це все авторською юридичною кваліфікацією правопорушення», - зазначив Білошицький.

Читайте також: У Дніпрі затримали патрульного, який застрелив чоловіка

Як підкреслив правоохоронець, є комісія, яка проводить службове розслідування, і є слідство, які оцінять всі докази в сукупності і нададуть висновки, базуючись на фактах, а не здогадках.

Білошицький наголосив на необхідності «прийняти один факт — поліцейські — це наші люди, з наших людей і для наших людей. Вони не набрані десь на Марсі, чи Юпітері, чи з іншого мультивсесвіту. Вони такі ж, як і ми всі. Мають свої сильні та слабкі сторони, свій запас енергії й рівень втоми, рівень стресу і рівень самоконтролю, свої знання і свої прогалини. І ці люди виконують свою роботу кожного дня і кожної ночі. І як би не було тяжко і критично — вони все одно працюють».

Він зауважив, що «буде зроблений повний розбір і вжиті певні заходи. І я ще раз повторюю, що кваліфікацію сформує слідство, а висновки зробить суд».

За словами Білошицького, цей випадок «має навчити всіх, що є права і є обовʼязки. І це два невідʼємних поняття. Якщо кожен буде їх поважати в сукупності, то всі такі ситуації будуть завершуватись точно не так, як завершилась ця».

Департамент патрульної поліції буде сприяти слідству і проведенню службового розслідування, «але ми надамо повну юридичну підтримку нашим патрульним», запевнив він.

Читайте також: На Одещині поліцейський двічі переїхав жінку позашляховиком і втік – вона померла у лікарні

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі правоохоронці затримали поліцейського, який під час патрулювання застосував проти чоловіка табельну зброю і завдав йому смертельного поранення.

Встановлено, що 29 серпня в одному з районів Дніпра двоє патрульних поліцейських зупинили автомобіль, у якому перебували, зокрема діти.

На вимогу вийти із авто водій і пасажири відповіли відмовою. Правоохоронці почали силою витягали потерпілих з автомобіля й використали газовий балончик.

Один із поліцейських застосував під час бійки табельну зброю та здійснив три постріли у спину чоловіку. Від отриманих вогнепальних поранень той помер на місці.

Причетний до перевищення службових повноважень правоохоронець затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри.

Державне бюро розслідувань за фактом застосування правоохоронцем табельної зброї, що призвело до загибелі людини, відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 (умисне вбивство; перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-