Медики зі США проводять у Львові навчання з невідкладної допомоги постраждалим унаслідок війни

Медики зі США проводять у Львові навчання з невідкладної допомоги постраждалим унаслідок війни

Фото
Укрінформ
Американське Товариство критичної медицини SCCM розпочало у Львові навчання лікарів та медичних сестер з усієї України щодо нових підходів до ведення та лікування пацієнтів у критичному стані з воєнними травмами.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Нині у нас – одна з найпотужніших у світі команд інструкторів, що займається критичними станами. Серед них – лікарі, які мають значний досвід роботи в гарячих точках: Ірак, Іран, Сирія, Афганістан. І сьогодні вони привезли курс практичної медицини з надання допомоги пацієнтам з воєнною травмою до нас, в Україну, тому що це знання і навички, які потрібні нам зараз», - сказав генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Зазначається, що це перший такий навчально-практичний курс в Україні. Навчання спрямоване на експертну підготовку спеціалістів багатопрофільних лікарень та бойових медиків для надання невідкладної допомоги цивільним та військовим, що постраждали від війни.

Американські інструктори, зокрема, навчатимуть експрес-діагностики та невідкладної медичної допомоги пацієнтам із осколковими та опіковими пораненнями, кровотечами, гострими порушеннями функцій життєво важливих органів та політравмами. Для цього у львівській лікарні спеціально облаштували шість станцій з умовними пацієнтами та з різними типами поєднаних травм.

Читайте також: Львівські хірурги прооперували чотирирічну дівчинку з рідкісною вадою кишківника

Заплановано, що навчання пройде 400 українських медиків.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня чеські спеціалісти з реконструктивної та пластичної хірургії протягом тижня у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» оперували пацієнтів, які постраждали внаслідок війни.

Фото: ЛМР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-