У вересні середня температура буде на 1-2° вищою від норми — синоптики

У вересні середня температура буде на 1-2° вищою від норми — синоптики

Укрінформ
Середньомісячна температура вересня, за попереднім прогнозом, становитиме в Україні 15-19°C, що трохи вище від норми.

Про це сказала синоптик Укргідрометцентру Діана Кривобок в ефірі Українського Радіо, передає Укрінформ.

За словами фахівця, початок вересня буде доволі теплим, а надалі пройдуть опади.

"До кінця вересня поступово триматиметься осіння температура. За попереднім прогнозом, середньомісячна температура становитиме 15-19°C. Це трішки вище за норму – на 1-2°C. Відсьогодні в західній частині спостерігаються короткочасні дощі із грозами, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. У Житомирській, Вінницькій, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях пройдуть короткочасні дощі із грозами. Це початок вересня. Але потім синоптична ситуація знову зміниться і дощі переважатимуть лише у Карпатському регіоні, місцями на Лівобережжі", – зазначає синоптик.

Читайте також: Липень став найспекотнішим місяцем в історії – кліматологи

Вона нагадала, що 29 серпня в Україні зафіксували рекордні температури у більшості західних областей, Вінниці, Чернівцях, Миколаєві, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Києві. Як зазначила Кривобок, це пов'язано з тим, що територія України перебуває під впливом тропічних повітряних мас африканського походження.

Проте вже сьогодні, 30 серпня, почала змінюватися синоптична ситуація в західних областях: там поступово надходить атмосферний фронт, тривають дощі з градом та шквалами, температура поступово знижується. "Цей фронт буде переміщуватися із заходу на схід. Триватимуть опади в центральній, північній, північно-східній частині України. Температура знижуватиметься", - прогнозує синоптик.

Читайте також: В ООН попередили про «нову норму» екстремальної погоди у світі

У вересні, за її словами, матимемо літню погоду – не спекотну, теплу і посушливу. У жовтні й листопаді температура поступово знижуватиметься, ночі ставатимуть холоднішими, будуть опади. Осінь, за попередніми прогнозами, не передбачається занадто холодною. Буде сприятливою саме для осіннього періоду, уточнила синоптик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-