Липень став найспекотнішим місяцем в історії – кліматологи

Липень став найспекотнішим місяцем в історії – кліматологи

Укрінформ
Липень 2023 року офіційно став найспекотнішим місяцем в історії на Землі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Європейського центру з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S).

«Дані C3S підтверджують, що липень 2023 року був найспекотнішим липнем. Середня місячна температура становила 16,95°C, що значно вище попереднього рекорду в липні 2019 року (16,63°C)», - зазначили кліматологи.

За їхньою інформацією, минулий місяць розпочався з того, що чотири дні поспіль, з 3 по 6 липня, був побитий добовий світовий рекорд середньої температури повітря.

«Усі дні до кінця липня були спекотнішими за попередній рекорд 16,80°C, встановлений 13 серпня 2016 року, що зробило 29 днів з 3 по 31 липня найспекотнішими днями в історії», - додали кліматологи

Читайте також: Червень 2023 року визнали найтеплішим в історії

У C3S звертають увагу, що у найспекотніший день - 6 липня середня світова температура досягла 17,08°C, а зафіксовані 5 і 7 липня добові дані відрізнялися у межах 0,01°C.

«Упродовж першого та третього тижнів місяця температури також тимчасово перевищили поріг на 1,5°C вище доіндустріального рівня – обмеження, встановлене Паризькою угодою, вперше це сталося в липні», - підкреслюють кліматологи.

Читайте також: У Китаї рекордна спека - температура перевищила 52°

Як повідомляв Укрінформ, середня температура води на поверхні Середземного моря підвищилася до рекордного рівня і становить 28,4 градуса за Цельсієм, що може серйозно вплинути на екосистему та призвести до зникнення окремих морських видів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-