З небезпечних районів Запорізької області примусово евакуюють 121 особу

З небезпечних районів Запорізької області примусово евакуюють 121 особу

Укрінформ
Із низки населених пунктів двох районів Запорізької області примусово евакуюють 121 особу, зокрема 54 дитини.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас зараз уже починається процес евакуації. Під евакуацію потрапляють 54 дитини та 67 супроводжуючих - членів сімей. Тобто у нас на сьогодні необхідно 121 особу вивезти. Це один населений пункт у Василівському районі і також чотири населені пункти у Пологівському районі", - сказав Малашко.

Він зазначив, що безпекова ситуація в області погіршилась, щодня загарбники завдають по 100-120 ударів. Найбільше внаслідок обстрілів потерпають міста та села у Пологівському та Василівському районах.

"Інформаційна кампанія, яку ми розпочинали та постійно проводили, не давала результатів, через халатність та несвідомість батьків перш за все страждали діти. Тому прийнято рішення щодо обов'язкової евакуації", - сказав Малашко.

Читайте також: Рятувальники евакуювали із зони активних бойових дій жительку Авдіївки

За його словами, людей готові розміщувати у Запоріжжі та у Запорізькому районі. Також запланована евакуація й маломобільних осіб, які не можуть самостійно виїхати. Обласна влада безоплатно надає транспорт та місця розміщення. До роботи підключені волонтери та міжнародні фонди, які пропонують виїхати в більш безпечні території України та навіть за кордон.

Як повідомлялося, 28 серпня віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила про необхідність примусової евакуації дітей із двох районів Запорізької області.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-