На Запоріжжі проведуть обов'язкову евакуацію дітей із двох районів - Верещук

На Запоріжжі проведуть обов'язкову евакуацію дітей із двох районів - Верещук

Укрінформ
Влада у понеділок, 28 серпня, оголосить обов'язкову евакуацію дітей із Василівського та Пологівського районів Запорізької області.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«У нас сьогодні буде засідання евакуаційного штабу, де буде оголошено про обов'язкову евакуацію дітей з двох районів Запорізької області - Василівський та Пологівський райони. П'ять населених пунктів, 54 дитини ми повинні вивезти», - сказала Верещук.

Читайте також: У прифронтових населених пунктах Донеччини залишаються 89 дітей — ОВА

За її словами, нині обов'язкова евакуація дітей у примусовий спосіб відбувається у Вовчанській громаді Куп’янського району Харківської області. Крім того, досі на Донеччині залишають 89 дітей, яких необхідно вивезти у безпечніше місце.

Віцепрем'єр-міністр пояснила, що райони, в яких потрібно оголошувати обов'язкову евакуацію, визначають ОВА та ради оборони. Вони ухвалюють необхідні рішення та звертаються до уряду. І тоді запускається процес евакуації.

Вона запевнила у тому, що нині в Україні налагоджений механізм евакуації громадян, є чіткі алгоритми дій та комунікація із міжнародними партнерами, волонтерами.

Читайте також: У Куп'янській громаді на Харківщині оголосили обов'язкову евакуацію

«Є необхідні постанови. Вони працюють», - запевнила Верещук.

Як повідомлялося, з серпня 2022 року здійснюється обов’язкова евакуація з Донеччини. Таким чином за 1 рік до безпечних регіонів перемістилися більш ніж 87 тисяч громадян. Серед них – понад 10,7 тисячі дітей і більш як 3,7 тисячі маломобільних. На Харківщині триває обов'язкова евакуація цивільного населення з прифронтових населених пунктів на Куп'янському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-