Без електрики через обстріли - тисячі споживачів у шести областях

Без електрики через обстріли - тисячі споживачів у шести областях

Укрінформ
Через російський обстріл понад 21 тис. споживачів у Торецьку, Дружківці та навколишніх селищах залишилися без електропостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"У Донецькій області через обстріли пошкоджено мережі, що призвело до знеструмлення більше 21 тисячі абонентів у містах Торецьк, Дружківка та прилеглих селищах. Споживачів частково заживлено, відновлювальні роботи тривають", - йдеться у повідомленні.

Через бойові дії залишаються знеструмленими частина абонентів у Харківській, Запорізькій, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Читайте також: Укренерго залучало аварійну допомогу з Румунії та Польщі

У Херсоні залишаються знеструмленими близько 10 тисяч споживачів. Енергетики продовжуватимуть відновлювальні роботи у мікрорайоні Острів, за 28 серпня було відновлене енергопостачання більше 100 абонентів.

Зазначається, що через негоду знеструмлено 5 населених пунктів у Чернігівській області.

У Черкаській області через технологічне порушення вимикалася лінія електропередачі 110 кВ, що призвело до знеструмлення близько 5 тис. споживачів у Звенигородському районі. Зараз споживачі уже заживлені.

Через технологічне порушення двічі короткостроково вимикалася повітряна лінія 330 кВ Чорнобильська АЕС-Славутич, лінію повернуто в роботу в автоматичному режимі. Крім того, короткостроково вимикалися лінії 330 кВ у Вінницькій та Львівській областях.

Як повідомлялося, через новий рекорд споживання електроенергії НЕК "Укренерго" 28 серпня застосовувала аварійну допомогу з Румунії та Польщі загальним обсягом 1200 МВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-