Суд конфіскував у працівниці митниці квартиру у Львові

Суд конфіскував у працівниці митниці квартиру у Львові

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд конфіскував у працівниці митниці квартиру у середмісті Львова вартістю понад 1,86 млн грн і передав у власність держави.

Про це у Фейсбуці повідомляє Теруправління ДБР у Львові, передає Укрінформ.

«Посадовиця митного поста «Львів — Північний» Галицької митниці вказала у декларації, що отримала у подарунок від матері квартиру у понад 100 квадратних метрів, яка на момент придбання у 2020 році вартувала 1,86 млн грн. За матеріалами ДБР суд конфіскував квартиру посадовиці львівської митниці, яка не змогла довести, що набула її чесно», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд оголосив у міжнародний розшук блогера-зрадника Муравицького

Зазначається, що ДБР передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інформацію щодо необґрунтованості цих активів. Працівники Бюро разом з прокурорами зібрали достатньо доказів для звернення до суду щодо їх конфіскації. Зокрема, недоброчинність посадовиці підтвердив і моніторинг способу її життя, який здійснило НАЗК.

Аналіз майнового стану та доходів сім’ї чиновниці показав, що вона не мала фінансової можливості придбати цю квартиру.

«Вищий антикорупційний суд визнав квартиру необґрунтованим активом, який підлягає конфіскації», - додали в ДБР.

Читайте також: Гельсінкі конфіскує арену, що належить російським олігархам, через несплату оренди — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, в лютому 2023 року на Львівській митниці правоохоронці викрили оборудку із незаконного ввезення товарів, яка призвела до збитків державі на понад 1 мільйон гривень. Працівники ДБР повідомили про підозру державному інспектору митного поста “Яворів” Львівської митниці, яка допомогла уникнути комерсантам сплати обов’язкових платежів до бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-