На Луганщині росіяни поспішають із примусовою паспортизацією літніх людей - ОВА

На Луганщині росіяни поспішають із примусовою паспортизацією літніх людей - ОВА

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Луганської області загарбники поспішають із примусовою паспортизацією літніх людей, для чого навіть особисто їздять по домівках і проводять агітаційні бесіди з пенсіонерами.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Загарбники поспішають із примусовою паспортизацією літніх людей. Для посилення заходів представники окупаційної адміністрації Марківського району особисто їздять по домівках і проводять агітаційні бесіди з пенсіонерами", - ідеться в повідомленні.

Загарбники обіцяють після отримання документів російського зразка допомогти з їжею, а "коли такий аргумент не діє, погрожують, що цих людей без паспорта РФ не пускатимуть до лікаря", підкреслили в ОВА.

Читайте також: Росіяни активізують паспортизацію на ТОТ перед псевдовиборами - Верещук

Як повідомили в обладміністрації, "на Новопсковщині зростає реєстр боржників за комунальні послуги. Спочатку людям почали за невеличкі борги відключати світло. Пізніше за справу узялися газовики".

Ті, хто перевищив річний ліміт, вимушені сплачувати майже удвічі більше за кожний спожитий кубометр. "Якщо перевищення ще більше – то ціна збільшується утричі. Відповідні квитанції з боргами вже отримують жителі громади в окупації", - додали в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, міста тимчасово захопленої Луганщини перебувають на межі екологічної катастрофи, гострою залишається проблема із вивезенням побутового сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-