У Дніпрі презентували відремонтований гуртожиток для переселенців з Маріуполя

У Дніпрі презентували відремонтований гуртожиток для переселенців з Маріуполя

Фото
Укрінформ
У Дніпрі презентували відремонтований гуртожиток для переселенців, які виїхали із захопленого російською армією Маріуполя. Житлові сертифікати отримали 11 родин.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Утеплення, дитячий майданчик та укриття: завершили другу чергу ремонту у гуртожитку для маріупольців. Це перший проєкт в Україні, який зробив з гуртожитка університету сучасне соціальне житло для маріупольських переселенців… Під час огляду вручили житлові сертифікати 11 родинам, які також проживатимуть у гуртожитку», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що серед тих, хто отримав сертифікати – багатодітні сім’ї, родини у складі яких є люди з інвалідністю, військовослужбовці.

Читайте також: До центрів «ЯМаріуполь» залучили 750 мільйонів інвестицій – Бойченко

За словами мера українського Маріуполя Вадима Бойченка, ремонт цього гуртожитку дав старт пілотному проєкту «ЯМаріуполь. Житло», і такий підхід є найшвидшим способом забезпечити родини соціальним житлом.

«Завдяки нашим партнерам ми можемо поетапно реалізовувати даний проєкт та забезпечувати соціальним житлом більше маріупольців», - заявив Бойченко.

У міськраді додали, що наразі у Дніпрі ремонтуються ще два гуртожитки на 360 маріупольських сімей.

Присутній на презентації координатор житлової програми Міжнародної організації міграції Конрад Клос додав, що ці два об’єкти планується повністю здати готові об'єкти до настання зими. Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Маріупольської міськради.

«Фінансову підтримку проєкту надає уряд Франції. Ми як фасилітатори проєкту вражені рівнем співпраці міста Маріуполя та уряду Франції», - сказав Клос.

Директорка з комунікацій SCM та член наглядової ради ГО «Маріуполь Реборн» Наталя Ємченко, яка теж була присутня на презентації у Дніпрі, нагадала, що інвестиційна група SCM підтримує план відродження Маріуполя і наголосила, що маріупольці потребують комплексної підтримки також до визволення міста.

Вона пояснила: «Щоб рухатись далі, людині потрібна домівка, хоча б тимчасова, щоб зібратися із силами та думками. Я пишаюсь, що ми, Фонд Ріната Ахметова, допомагаємо облаштовувати такі домівки для маріупольців, тут, у Дніпрі. І Фонд Ріната Ахметова, і бізнеси SCM - ДТЕК, Укртелеком - підтримують поточні етапи цього проекту в Дніпрі і готові підтримувати наступні, в інших містах».

За її словами, співпраця міст, благодійників, бізнесу та міжнародних партнерів дає ту підтримку, на яку українці заслуговують, яка кожен день наближає спільну Перемогу.

Читайте також: Данська компанія допоможе відновити гуртожиток «Чернігівської політехніки»

Як повідомлялося, 27 квітня 2023 року у Дніпрі відкрили перший в Україні гуртожиток для переселенців із Маріуполя. Перші сім'ї внутрішньо переміщених осіб із Маріуполя тоді отримали ключі від соціального житла у відреставрованому й облаштованому для комфортного проживання гуртожитку Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Одночасно тут можуть розміститися 35 родин. Житло надається безоплатно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-