При 13 військових адміністраціях створюють Ради з питань ВПО — Мінреінтеграції

При 13 військових адміністраціях створюють Ради з питань ВПО — Мінреінтеграції

Укрінформ
При 12 обласних військових адміністраціях та Київській міській військовій адміністрації створять Ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

Під головуванням віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Евакуйовані з Куп’янського району можуть скористатися програмою «Прихисток»

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Міністерства соціальної політики, Міністерства інфраструктури, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Пенсійного фонду, Ощадбанку, обласних військових адміністрацій, інших відомств та організацій.

Учасники наради обговорили питання виплати допомоги на проживання ВПО і проєкт постанови уряду “Про реалізацію експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги формування життєстійкості”.

Читайте також: Важливу роль у соціалізації ветеранів гратимуть місцева влада та громади - Верещук

Також предметом обговорення став процес створення Рад з питань ВПО при місцевих органах влади. Триває прийом документів від охочих увійти до складу таких рад при Вінницькій, Закарпатській, Житомирській, Херсонській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Рівненській, Запорізькій, Чернігівській, Харківській, Кіровоградській обласних військових адміністраціях та Київській міській військовій адміністрації.

"Ради з питань ВПО сприятимуть реалізації регіональної політики щодо внутрішньо переміщених осіб. Зокрема їхній адаптації й інтеграції у приймаючі громади", - запевнили в Мінреінтеграції.

Читайте також: Міжнародні організації в першому півріччі надали допомогу майже 7,3 мільйона українців

Як повідомляв Укрінформ, станом на 14 серпня в Україні зареєстровано майже 5 млн громадян, які залишили місце проживання внаслідок збройної агресії РФ. До 1 млн з них вже перемістилися повторно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-