Ракетний удар по Чернігову: в Офісі генпрокурора заявляють, що основною ціллю були цивільні

Ракетний удар по Чернігову: в Офісі генпрокурора заявляють, що основною ціллю були цивільні

Укрінформ
Ракета Іскандер-М, якою росіяни вдарили напередодні по центру Чернігова, мала заздалегідь встановлені налаштування для вибуху в повітрі й ураження якомога більшої кількості людей.

Про це розповів керівник Департаменту війни Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Росіяни, зокрема і в своїх соціальних мережах і в новинах, дуже суперечливу інформацію подають, але головне полягає в тому, що вони завдавали удару саме по виставці, на якій були присутні хто завгодно, як вони зазначають – і найманці, і керівництво вище політичне і т.д. Але насправді, я був на місці події десь через дві години після вибуху і перше, на що звернув увагу, що основна сила вибуху була спрямована все ж таки не на драмтеатр, і це важлива деталь», - зазначив Бєлоусов.

Він поінформував, що для удару по Чернігову росіяни використали ракету "Іскандер-М", яка має кілька налаштувань, які встановлюються заздалегідь.

Читайте також: Українські воїни дадуть відчутну відповідь Росії на теракт у Чернігові - Президент

За його словами, якби ціллю ворога була саме виставка, то налаштування ракети було б таким, коли вибух стається після дотику до цілі або після проникнення в ціль.

«Тут (у Чернігові – ред.) було використано інше налаштування. Ракета була налаштована таким чином, що вона підірвалася у повітрі. Такий вид налаштування робиться для того, щоб збільшити максимальне ураження живої сили на відкритій місцевості», - підкреслив прокурор.

Він додав, що росіяни чудово розуміли, що удар буде завдано вдень, об 11-30 по обласному центру, коли вихідний і релігійне свято, і коли там буде багато людей.

«Є припущення стверджувати, що основна ціль росіян була - саме завдання максимальної шкоди цивільному населенню у місті», - заявив Бєлоусов.

Читайте також: Основні жертви атаки на Чернігів перебували у транспорті та поверталися з церкви – МВС

Він наголосив, що це підтверджується фактами, оскільки люди загинули й зазнали поранень, будівлі були пошкоджені не через вибух у театрі, а внаслідок того, що сталося ззовні.

Представник ОГП додав, що зараз розслідування йде двома магістральними напрямками, тобто встановлюються особи, які приймали рішення про завдання удару і безпосередньо завдавали цього удару, а також вивчаються всі обставини, усі умови, які пов’язані з організацією виставки.

Бєлоусов нагадав, що рішення для завдання таких ударів ухвалюється на рівні вищого командування.

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня російські війська завдали ракетного удару по центру Чернігова. Внаслідок атаки загинули семеро людей, постраждали 148 осіб.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-