Видавав себе за волонтера: СБУ затримала у Дніпрі ще одного члена агентурної мережі РФ

Видавав себе за волонтера: СБУ затримала у Дніпрі ще одного члена агентурної мережі РФ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала у Дніпрі ще одного учасника агентурної мережі головного управління генштабу ЗС РФ.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

Це вже восьмий агент з російської мережі у Дніпрі, якого викрила СБУ. Після затримання спільників у січні 2023 року він переховувався, але нещодавно перейшов на резервний канал спілкування з російською спецслужбою і продовжив виконання ворожих завдань.

Для маскування зловмисник використовував статус співзасновника громадської організації, яка нібито займалася волонтерством.

Російський агент намагався встановити місця базування штабів Сил оборони на території регіону. Також він передавав ворогу інформацію про орієнтовну кількість і види військової техніки, яку переправляли залізницею на передову. Зокрема спостерігав за переміщенням ешелонів ЗСУ з офісу громадської організації, розташованого поблизу залізничної розв’язки.

Крім того, фігурант під вигаданими приводами випитував у знайомих інформацію про українських захисників, а також відстежував дані про наслідки ворожих ударів по Дніпру. Цю інформацію загарбники використовували для підготовки нових і коригування повторних повітряних атак на Дніпро.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який збирав дані про ЗСУ біля передової на Донеччині

Під час обшуків в агента виявили мобільний телефон із доказами його листування з представником російського ГРУ.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За клопотанням СБУ суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі затримали коригувальницю російських повітряних ударів по місту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-