На Дніпропетровщині через російський обстріл знеструмлені 20 населених пунктів

На Дніпропетровщині через російський обстріл знеструмлені 20 населених пунктів

Укрінформ
Внаслідок російського обстрілу у Дніпропетровській області знеструмлено 20 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"У Дніпропетровській області ворожий обстріл призвів до пошкодження трансформаторної підстанції та знеструмлення споживачів у 20 населених пунктах. Також через обстріли знеструмлено частину споживачів у Донецькій, Харківський, Запорізькій, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Чернігівщині знеструмлені 11 населених пунктів

Крім того, у Херсоні залишаються знеструмленими близько 11 тис. споживачів. Відновлення енергопостачання сповільнене через обстріли.

Повідомляється також, що через пожежу в полі тимчасово вимикалася транскордонна повітряна лінія 400 кВ НЕК «Укренерго» Україна - Румунія. Наслідки пожежі вже усунено.

У Миколаєві під час виконання ремонту водій автокрана зачепив повітряну лінію електропередачі 150 кВ. Оператор крана не постраждав, але інцидент призвів до відключення підстанцій, які живлять місто. Без світла залишалися майже 70 тис. побутових споживачів та 8 тис. юридичних осіб, була зупинена передача електроенергії, яку генерувала сонячна електростанція потужністю в майже 16 МВт. Наслідки інциденту ліквідували за дві години.

Читайте також: Через бойові дії без електрики залишаються 403 населених пунктів

На Сумщині місцеві мешканці проникли адміністративне приміщення обленерго, намагаючись з'ясувати деталі роботи компанії. Сторонні особи покинули об’єкт у супроводі правоохоронців. Триває з’ясування обставин події.

Як повідомлялося, через новий рекорд споживання електроенергії 16 серпня НЕК "Укренерго" залучало аварійну допомогу з Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-