Через бойові дії без електрики залишаються 403 населених пунктів

Через бойові дії без електрики залишаються 403 населених пунктів

Укрінформ
Станом на 15 серпня внаслідок російських обстрілів залишаються знеструмленими 403 населених пунктів у 7 областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

"Через обстріли знеструмлено 403 населених пункти у Донецькій, Харківський, Запорізькій, Сумській, Херсонській, Луганській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Через бойові дії без електрики - 418 населених пунктів

Крім того, у Донецькій та Харківській областях у результаті бойових дій пошкоджено газопроводи, без газу залишилося понад 100 споживачів. У Львові через нічну ракетну атаку відключено три лінії 0,4 кВ, які живлять близько 100 абонентів. Проводиться додаткове обстеження мереж.

Упродовж минулої доби тричі вимикалися основні лінії електропередачі НЕК «Укренерго». Внаслідок цього на Львівщині світла короткотерміново залишалися майже 290 тисяч абонентів. Через пошкодження обладнання відключалася підстанція 220 кВ у Івано-Франківській області.

У Херсоні залишаються знеструмленими 11,3 тис. споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

Читайте також: Через обстріли та негоду є знеструмлення у шести областях

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 5,5 тис. МВт-год. Експорт відсутній.

Як повідомлялося, енергетики компанії "ДТЕК" за тиждень 7-13 серпня заживили понад 58 тис. домогосподарств у трьох областях, що були знеструмлені через обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-