Херсонська ОВА показала, як виглядає обласна наукова бібліотека після обстрілів РФ

Херсонська ОВА показала, як виглядає обласна наукова бібліотека після обстрілів РФ

Відео
Укрінформ
Херсонська ОВА показала відео з пошкодженої внаслідок обстрілів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара.

Відео оприлюднив у Телеграмі начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Нашій «гончарівці» добряче дісталося. Ви лише подивіться на ці приміщення. Але попри всі труднощі персонал зміг вивезти найцінніші екземпляри. І зараз вони знаходяться там, де російські снаряди не дістануть», - написав Прокудін.

Читайте також: Ворог обстріляв Дніпропетровщину - семеро поранених, один загиблий

Він висловив вдячність колективу бібліотеки за відданість справі.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня російська армія знову обстріляла Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Олеся Гончара. Директорка книгозбірні Надія Коротун повідомляла, що пошкоджено покрівлю бібліотеки, понад 30 вікон, зруйноване перекриття між другим і третім поверхами.

У Херсоні 11 серпня злива залила пошкоджену внаслідок обстрілів будівлю обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара.

Читайте також: Ворог знову обстріляв Херсонщину, загинув цивільний

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Гончара відома всім херсонцям, оскільки на її базі регулярно проводилися заходи у різних сферах – від інклюзії до безпечного міського простору. Також бібліотека стала одним з гуманітарних центрів, у якому тривалий час перебували біженці.

Від початку захоплення області російськими військами бібліотека не працювала з читачами очно, а тільки в онлайн-форматі.

Читайте також: Росіяни вдарили по освітньому закладу та лікарні в Херсоні, троє поранених

Директор бібліотеки Надія Коротун категорично відмовилася від будь-яких форм співпраці із загарбниками та колаборантами і її приклад наслідувала більшість представників трудового колективу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-