У Львові семирічному хлопчику трансплантували нирку в день його народження

У Львові семирічному хлопчику трансплантували нирку в день його народження

Фото
Укрінформ
Команда Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова провела пересадку нирки маленькому пацієнту з Тернопільщини у день його 7-річчя.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого ТМО Львова, передає Укрінформ.

Як зазначається, Владик став найменшим пацієнтом, якому пересадили нирку від посмертного донора у Центрі. Весь минулий рік хлопчик фактично провів у лікарні через необхідність проведення процедури діалізу.

За словами медиків, через ваду розвитку — гіпоплазію — нирки Владика від народження були дуже маленькими і з часом геть перестали працювати.

У 7-ий день народження Владика родині зателефонували і сказали, що є донорська нирка. Донором став чоловік, який дістав не сумісних із життям травм. Уночі мама із сином прибули до дитячої лікарні Святого Миколая.

Три роки тому Владику вже проводили родинну пересадку, донором тоді став батько. Але пересаджений орган функціонував недовго.

Медики наголошують, що виконання повторних трансплантацій вимагає від лікарів особливої майстерності, адже внаслідок попередньої пересадки є рубцеві процеси. Крім того, дитячі судини дуже маленькі, тож робота з ними вимагає ювелірної точності.

Читайте також: В Охматдиті вперше провели трансплантацію кісткового мозку дитині з остеопетрозом

Операція пройшла успішно, і вже за два тижні Владик повернувся додому. Лікарі подарували йому новий наплічник - хлопчик має йти у перший клас.

Як повідомляв Укрінформ, львівські трансплантологи першими в Україні задіяли для пересадки донорської нирки апарат Kidneyassist. Він удвічі подовжує час можливого перебування органа поза тілом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-