Росіяни за добу атакували 10 областей України – зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 10 областей України – зведення ОВА

Укрінформ
Російська армія за добу здійснила атаки на 10 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 16 серпня.

У Чернігівській області за добу зафіксовано 8 обстрілів (70 вибухів). Ворог бив із мінометів та артилерії по Корюківському та Новгород-Сіверському районах.

Через обстріл території неподалік села Миколаївка Семенівської громади Новгород-Сіверського району пошкоджено трансформатор, цивільну будівлю та господарську споруду. У населеному пункті відсутнє електропостачання, пошкоджено вежу зв’язку. Без жертв.

У Сумській області вночі та вранці зафіксовано 8 обстрілів (50 вибухів) по прикордонних територіях та населених пунктах. Обстрілів зазнали Краснопільська, Білопільська, Юнаківська, Середино-Будська громади. Попередньо, без жертв та руйнувань.

Читайте також: На Сумщині росіяни сьогодні обстріляли дев’ять прикордонних громад

Вчора протягом дня росіяни здійснили 26 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 172 вибухи. Били з мінометів, гранатометів та артилерії. Обстрілів зазнали Зноб-Новгородська, Великописарівська, Середино-Будська, Есманська, Білопільська, Шалигинська, Миколаївська, Хотінська, Новослобідська громади.

У Миколаївській сільській громаді внаслідок одного з артобстрілів пошкоджено приватне домогосподарство.

У Дніпропетровській області вчора тричі за день російська армія накривала Нікопольщину артилерійським вогнем. Під обстріл потрапили Нікополь та Марганецька громада, ворог поцілив 10 снарядами. Загиблих та постраждалих немає. Пошкоджена господарська споруда.

Читайте також: Армія РФ тричі за день обстріляла Нікопольщину

Ввечері ворог цілив по Нікополю. Вранці - по Марганецькій громаді. Бив із «Граду» та важкої артилерії. До населених пунктів «прилетіли» з десяток боєприпасів. Без жертв. Дані уточнюються.

У Запорізькій області російські загарбники продовжують терор мирного населення - за минулу добу ворог завдав 100 ударів по 26 населених пунктах.

Зафіксовано 84 артилерійські обстріли по території Гуляйполя, Новоданилівки, Омельника, Левадного, Новоандріївки, Темирівки, Кам'янського, П'ятихаток, Плавнів та інших сіл на лінії вогню.

Від п'яти авіаударів постраждали Таврійське та Оріхів, російські військові обстріляли з РСЗВ Новодарівку й Білогір'я, чотири БПЛА атакували Залізничне, Малинівку, Новоіванівку та Затишшя. П'ять ракетних ударів прийшлися по Таврійському.

Читайте також: Росіяни випустили чотири ракети по селу на Запоріжжі, постраждала жінка

Надійшло 48 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарських будівель, складських приміщень та об'єктів інфраструктури. Без постраждалих.

У Харківській області минулої ночі ворог завдав ударів дронами-камікадзе типу Shahed по селу Піски-Радьківські Ізюмського району. Пошкоджено складські приміщення старого покинутого сільгосппідприємства. Сталася пожежа, яку було ліквідовано. Потерпілих немає.

На Слобожанському напрямку агресор здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Огірцеве, Гатище, Плетенівка Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку загарбники здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гранів Харківського району, Плетенівка, Охрімівка Чугуївського району, Крейдянка, Вільхуватка Куп'янського району.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах південно-східніше Вільшанів та східніше Петропавлівки. Завдав авіаційних ударів в районах Іванівки, Загризового, Вільшанів. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали населені пункти Куп'янськ, Піщане Куп'янського району, Чернещина Ізюмського району.

Читайте також: У Кам’янці ворог зруйнував геологічний музей з унікальними знахідками

Внаслідок обстрілу Вовчанська Чугуївського району пошкоджено три приватні будинки, господарчі споруди, сталися пожежі. Дістали поранення працівники Нацполіції 29-ти, 50-ти та 36-ти років.

У Луганській області вчора російські війська завдали ударів по Стельмахівці та Білогорівці. За добу ворог здійснив 147 обстрілів (543 снарядів).

У Донецькій області минулої доби росіяни обстріляли 17 населених пунктів, серед яких Авдіївка, Краматорськ, Слов’янськ, Сіверськ, Красногорівка, Північне, Велика Новосілка, Ямпіль, Дальнє, Маркове, Яблунівка, Торське, Предтечине, Кліщіївка, Богоявленка, Дружба, Костянтинівка.

Пошкоджено 17 житлових будинків (з них один багатоквартирний), 4 приміщення заводів, два медичні заклади, тракторну майстерню, комбайн, господарську споруду, вантажний автомобіль, цивільний автомобіль.

За добу загинули четверо людей та ще семеро жителів дістали поранення.

У Миколаївській області вчора сили протиповітряної оборони на території Воскресенської громади знищили безпілотник. Внаслідок падіння уламків відбулось займання чагарників та сухої трави у полі. Пожежу оперативно ліквідували. Постраждалих немає.

Російські війська двічі за ніч атакували Одеську область ударними безпілотниками. Основна ціль - портова та зернова інфраструктура на півдні області.

Внаслідок ворожих влучань по одному з портів Дунаю постраждали складські приміщення та зерносховища. Виниклі пожежі оперативно ліквідували співробітники ДСНС.

Загиблих і постраждалих немає. Інші дані щодо наслідків уточнюються.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 61 обстріл (випустив 358 снарядів), з них по Херсону - 3 обстріли (13 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 23 населених пунктів області, приміщення «Пункту незламності» у Бериславському районі.

Загарбники атакували Новодмитрівку, зафіксовано близько 20 влучань.

Читайте також: На Херсонщині внаслідок ворожих обстрілів поранені двоє цивільних

Ворожим вогнем пошкоджено щонайменше десять житлових будинків. Внаслідок обстрілів поранення дістав 71-річний чоловік, який знаходився на подвір’ї. У стані середньої тяжкості його госпіталізували.

Ворог вкрив вогнем житлові квартали села Львове. Внаслідок ворожих ударів поранення дістали троє людей. Двох чоловіків, 40 та 46 років, та 64-річну жінку госпіталізували до лікарні. Їм надають необхідну медичну допомогу.

Внаслідок ворожого обстрілу села Микільське поранення дістали 60-річна жінка та 63-річний чоловік. Їх госпіталізували у стані середньої тяжкості.

Всього через російську агресію шестеро людей дістали поранення.

Фото: Сергій Лисак, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-