Італія допоможе у відбудові Свято-Преображенського собору в Одесі

Італія допоможе у відбудові Свято-Преображенського собору в Одесі

Укрінформ
Офіс прем’єр-міністра Італії Джорджі Мелоні заявив у п’ятницю, що Італія планує зробити внесок у зусилля з відновлення Одеського кафедрального собору, який розбомбила російська армія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

У відповідній заяві Мелоні йдеться, що італійський уряд залучив два найавторитетніші культурні центри країни – Міланську Трієнале та Музей MAXXI у Римі – щоб «зібрати кращі економічні, технічні та культурні ресурси, здатні зробити свій внесок у реставрацію Спасо-Преображенського собору (в Одесі – ред.)».

Читайте також: Обстріл центру Одеси: координаторка ООН оглянула зруйнований собор

23 липня делегація комісії із закордонних справ і в справах громад Палати депутатів Італійської Республіки відвідала Одесу, де ознайомилася з наслідками нічного ракетного удару.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу. Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок атаки пошкоджені 25 пам’яток архітектури, зокрема Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-