На Харківщині повністю розмінували звільнене село Циркуни

На Харківщині повністю розмінували звільнене село Циркуни

Відео
Укрінформ
Село Циркуни Харківського району повністю зачистили від вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляється на сайті Харківської ОВА, передає Укрінформ.

“Над зачисткою території загальною площею понад 750 гектарів щоденно працювали до 20 розрахунків вибухотехніків. Були також залучені кінологічні розрахунки та дві одиниці спецтехніки”, – поінформував директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.

Читайте також: До кінця року Україна отримає від партнерів щонайменше $244 мільйони для розмінування - Свириденко

За його словами, розміновувати населений пункт саперні підрозділи почали у травні цього року.

Насамперед сапери зачистили дороги, будівлі навчальних і медичних закладів, місця масового скупчення людей. Після цього вибухотехніки взялися до розмінування ліній електропередач, інфраструктурних об'єктів та житлового сектору.

Як зазначив Сокол, під час виконання своїх обов'язків у Циркунах загинули двоє саперів, ще один вибухотехнік зазнав поранення.

Читайте також: Азербайджан надасть Україні новий пакет допомоги для розмінування

За даними ОВА, під час повного розмінування Циркунів підрозділи саперів виявили та знешкодили понад 1 500 вибухонебезпечних предметів, а саме: протитанкові міни, залишки боєприпасів до реактивних систем залпового вогню, різні види протипіхотних мін тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у червні в Циркунах на Харківщині були розміновані 80% будинків. Циркуни - село за кільцевою дорогою Харкова, адміністративний центр Циркунівської громади, що перебувала в окупації 72 дні. Село звільнили на початку травня 2022 року. Загарбники знищили всі виробничі підприємства громади та інфраструктуру.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-