Російська армія за добу обстріляла вісім областей України – зведення ОВА

Російська армія за добу обстріляла вісім областей України – зведення ОВА

Укрінформ
Від ударів російських військ минулої доби потерпали вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 8 серпня.

Так, Чернігівську область за добу росіяни обстріляли тричі, спричинивши загалом 20 вибухів. Зокрема, Новгород-Сіверський район ворог атакував із застосуванням станкових гранатометів (АГС) і мінометів. Чернігівський район зазнав артилерійського обстрілу. Минулося без жертв і руйнувань.

Читайте також: Найбільше російських ДРГ прикордонники виявляють на Сумщині та Чернігівщині

Сумську область уночі та вранці загарбники обстріляли двічі, спричинивши 11 вибухів. Під удари ворожих мінометів потрапили два населені пункти в Хотінській громаді. За попередніми даними, втрат серед населення немає, руйнування цивільної інфраструктури відсутні.

Учора протягом дня російські війська обстріляли Сумську область 11 разів, унаслідок чого пролунали 88 вибухів. Під ворожим вогнем перебували сім населених пунктів у Краснопільській і Білопільській громадах, а також Середино-Будська громада.

Читайте також: Ворог обстріляв з артилерії та мінометів два населених пункти на Сумщині

Останню загарбники атакували з мінометів (18 вибухів) і гранатомета (4 вибухи), пошкодивши, зокрема, приватний житловий будинок. Уточнення інших даних щодо наслідків триває.

У Дніпропетровській області вночі від ударів російської армії потерпав Нікопольський район – зафіксовані чотири обстріли з важкої артилерії й реактивних систем залпового вогню «Град».

У Нікополі ворожим вогнем пошкоджені два ліцеї, адміністративна будівля, 12 приватних будинків, дві господарчі споруди, автомобіль, газопровід і чотири лінії електропередач. У Покровській громаді ворожі снаряди побили енергетичний об'єкт. Минулося без загиблих і постраждалих.

Уранці російські загарбники продовжили атакувати Нікополь. Уточнення інформації про наслідки ворожого обстрілу триває.

Читайте також: Ворог із важкої артилерії та "Градів" вдарив по Нікопольщині

Учора вдень Нікопольський район зазнав сім ударів із важкої артилерії РФ, більшість із них відбулися по самому Нікополю. Є загиблий і постраждалий. Ворожим вогнем у місті пошкоджені вісім приватних будинків, три господарчі споруди, автомобіль, газогін і три лінії електропередач.

У Марганецькій громаді російські снаряди спричинили пожежу, що була оперативно ліквідована.

Важка артилерія агресора працювала також по Великомихайлівській громаді Синельниківського району, понівичивши оселю.

Учора над Дніпропетровською областю Сили оборони України збили два російські дрони і ракету. Уламки впали у Дніпровському районі. Постраждала одна людина.

У Запорізькій області росіяни посилили обстріли. За минулу добу в регіоні зафіксовані 105 ударів по 24 населених пунктах.

Із застосуванням артилерії загарбники атакували територію Гуляйполя, Новодарівки, Новоандріївки, Новоданилівки, Гуляйпільського, Ольгівського, Малинівки, Чарівного, Червоного, Білогір'я, Преображенки, Залізничного, Левадного, Щербаків, Кам'янського, Малих Щербаків, Степового, П'ятихаток, Лобкового та Плавнів. Усього відбулися 87 обстрілів.

Читайте також: Ворог за добу обстріляв 105 разів Запорізьку область, є загиблий та поранена

Три ракетні удари ворог завдав по Юльївці, з авіації бив по Оріхову, Малій Токмачці і Новодарівці. Чотири рази росіяни атакували з безпілотників Гуляйполе і Гуляйпільське, вісім разів обстріляли з РСЗВ Залізничне, Староукраїнку, Малинівку й Білогір'я.

У Новоданилівці завершений розбір зруйнованого авіаударом будинку: з-під завалів дістали тіло загиблого 53-річного чоловіка, який вважався безвісти зниклим.

У Преображенці внаслідок нічного удару ворожої артилерії травмована 83-річна жінка. Постраждалу оперативно доставили до медзакладу в Запоріжжі.

Про руйнування житлових будинків, господарчих споруд, сільськогосподарської техніки й об’єктів соціальної інфраструктури за добу в регіоні надійшли 29 повідомлень.

У Харківській області вчора ввечері російські війська вдарили чотирма керованими авіабомбами по селу Кругляківка Куп’янського району, пошкодивши шість будинків і господарчі споруди.

Унаслідок ворожого удару загинули 45-річна жінка і 65-річний чоловік, четверо цивільних госпіталізовані. Ще одна 57-річна жінка отримала допомогу на місці, госпіталізації не потребувала.

Також постраждали та були госпіталізовані двоє співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій та двоє працівників поліції.

Читайте також: На Харківщині за добу росіяни вбили двох людей, ще десятьох поранили

На Слобожанському напрямку росіяни обстріляли з мінометів і артилерії Уди Богодухівського району, Охрімівку та Бочкове Чугуївського району, Нескучне Харківського району й Амбарне Куп'янського району.

На Куп’янському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки російських військ у районах Синьківки і північніше від Іванівки. Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Кругляківки й Кучерівки.

Ворожих обстрілів з артилерії і мінометів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них – Дворічна, Западне, Петропавлівка, Подоли, Красне та Куп’янськ Вузловий.

У Кучерівці Куп'янського району ворожим ударом пошкоджені приміщення двох підприємств – «Нібулон» і «СТВ Плюс», сталися пожежі.

У Петропавлівці Куп'янського району внаслідок російського обстрілу поранення дістав 63-річний чоловік, пошкоджений приватний будинок.

У Куп'янську ворожим вогнем пошкоджені житлові будинки, сталися пожежі. Горіла лісосмуга на площі 5 тисяч квадратних метрів.

У Чернещині Ізюмського району російським обстрілом пошкоджена ферма товариства з обмежено. відповідальністю «Агрофірма».

Загалом за добу в Харківській області двоє загиблих і десятеро поранених.

У Луганській області Сили оборони відбили чергову спробу російських військ штурмувати південніше від Новоселівського. Загарбники посилюють артилерійські обстріли вздовж усієї лінії фронту. Під ворожий вогонь потрапили Білогорівка й Кузьмине.

Читайте також: На Луганщині загарбники замінюють місцевих колаборантів на чиновників з Росії

За добу в регіоні росіяни здійснили 148 обстрілів, випустивши загалом 567 снарядів.

У Донецькій області вчора ввечері російська армія завдала два ракетні удари з комплексу «Іскандер» по центру Покровська, убивши п'ятьох цивільних, працівника ДСНС і військового та поранивши ще 67 людей: 29 цивільних включно з двома дітьми 2006 та 2012 року народження, 29 поліцейських, двох військових і сімох рятувальників.

Одна людина дістала поранення внаслідок ворожого удару по Рай-Олександрівці.

Усього протягом доби російські війська обстріляли населені пункти Харківської області 19 разів, застосувавши для цього ракети «Іскандер», керовані авіаційні бомби «КАБ-500», реактивні системи «Ураган» і «Град» та артилерію.

За оперативними даними, загалом за добу в області пошкоджений 31 об’єкт: 27 житлових будинків (з них – 12 багатоквартирних), адмінбудівля, гараж, чотири цивільні автомобілі, ЛЕП, будівля готелю, аптека, два магазини, приміщення прокуратури та кафе.

Загальна кількість втрат серед цивільного населення регіону за добу становить п'ять убитих і 30 поранених.

Херсонську область за добу російська армія обстріляла 68 разів, випустивши загалом 342 снаряди. Зокрема, по самому Херсону загарбники здійснили десять обстрілів, випустивши 18 снарядів.

Ворожі влучання зафіксовані в районах 23 населених пунктів регіону, а також по будівлі «пункту незламності» в Херсоні.

Читайте також: Росіяни за добу 68 разів обстріляли Херсонщину, є загиблий

Унаслідок вчорашнього нічного обстрілу, здійсненого російськими військами по житлового будинку в Херсоні, у вісьмох постраждалих діагностували ситуаційно-невротичну реакцію. До лікарні госпіталізована маломобільна людина.

Під час гасіння пожежі, спричиненої ворожим ударом, постраждали двоє рятувальників. Із загальним перегріванням тіла їх доправили до медзакладу.

Унаслідок повторного влучання ворожого снаряда в оселю загинула 59-річна жінка, у 60-річного чоловіка – контузія. Поранення також дістала 93-річна жінка. Постраждалу госпіталізували з мінно-вибуховою травмою і контузією.

Також війська РФ ударили по житловому будинку в селі Садове, поранивши 50-річного чоловіка.

Усього за добу в Херсонській області через російську агресію загинула одна людина, ще 13 дістали поранення.

Читайте також: На Донеччині російська армія минулої доби вбила п'ятьох цивільних

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, загалом за добу російські загарбники здійснили сім ракетних і 42 авіаційні удари, а також 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-