Митрополит УПЦ МП з Вінниччини вирушив за ґрати на п'ять років за антиукраїнську діяльність

Митрополит УПЦ МП з Вінниччини вирушив за ґрати на п'ять років за антиукраїнську діяльність

Фото
Укрінформ
Суд за матеріалами СБУ призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі очільнику Тульчинської єпархії (Вінницька область) Української православної церкви Московського патріархату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Слідство встановило, що фігурант поширював серед вірян пропагандистські листівки, де закликав до захоплення влади та зміни меж державного кордону України. На одному із сайтів Російської православної церкви він розміщував публікації на підтримку загарбників та їхніх воєнних злочинів.

Експертиза вилучених під час обшуків матеріалів (прокремлівських агіток і літератури) підтвердила факти незаконної діяльності митрополита.

Своєю чергою суд підтвердив зібрану доказову базу, та визнав його винним у злочинах, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу. Серед них - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Читайте також: Шовінізм під прикриттям релігії: Єленський розповів послам про «ідеологічну роботу» РФ в Україні

Як повідомляв Укрінформ, до п'яти років позбавленні волі з конфіскацією майна засудили послушника Почаївської Успенської лаври, який виправдовував російську збройну агресію.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-