Обставини загибелі на Одещині мобілізованого хлопця з епілепсією перевіряє прокуратура

Обставини загибелі на Одещині мобілізованого хлопця з епілепсією перевіряє прокуратура

Укрінформ
В Одеській області прокуратура розпочала перевірку щодо раптової смерті мобілізованого чоловіка з смт Ширяєве, який був хворим на епілепсію.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону, передає Укрінформ.

«Розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України, за фактом смерті 01.08.2023 о 22 год. військовослужбовця однієї з військових частин Миколаївщини, під час якого встановлюються фактичні причини смерті останнього в день прибуття у розташування військової частини. Також розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України, щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб Березівського ТЦК та СП Одеської області», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що під час досудового розслідування слідчі перевіряють законність призову на військову службу громадянина з урахуванням стану його здоров’я.

Читайте також: СБУ ліквідувала ще дві схеми виїзду ухилянтів за кордон

Мешканець смт Ширяєве Березівського району Одеської області Борис Глушак, який мав інвалідність із дитинства і страждав на епілепсію, був визнаний ВЛК придатним до військової служби й мобілізованим. Молодий чоловік помер буквально одразу після мобілізації. Про трагедію повідомив колишній нардеп та журналіст Ігор Мосійчук.

Як повідомляв Укрінформ, військкома та депутата з міста Южне Єгора Смирнова відправили на фронт після скандалу з незаконною передачею земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-