Ворог тричі за добу атакував Хмельниччину, є травмовані

Ворог тричі за добу атакував Хмельниччину, є травмовані

Укрінформ
В Хмельницькій ОВА повідомили про наслідки нічного ракетного російського удару по області.

Про це в Телеграмі Хмельницької ОВА повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, передає Укрінформ.

«Із вечора 5 серпня Хмельниччина була тричі атакована ворогом. Аеродром Старокостянтинова не дає спокою ворогу. Була серія вибухів в Старокостянтинівській та Хмельницькій громадах. Більшість ракет були збиті силами ППО. Дякуємо їм за якісну роботу», - написав він.

Разом з тим, як повідомив Тюрін, у Старокостянтинівській громаді вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю, двері та вікна в декількох приватних житлових будинках, вибито вікна в одному з комунальних закладів культури, в приміщенні автовокзалу та в комерційному приміщенні.

Крім того, внаслідок ворожої атаки виникла пожежа складу відходів кукурудзи на території елеватора у Старокостянтинівській громаді.

Читайте також: Україна з ATACMS могла б знищувати ракетні комплекси та кораблі в портах ворога - Ігнат

На місці події працювали 16 рятувальників на трьох одиницях пожежно-рятувальної техніки. Займання складу ліквідували на площі 1400 кв. м. Внаслідок вибуху травми отримав працівник об’єкта.

На території Хмельницької громади працювало ППО. Дані уточнюються.

Як повідомлялося, росіяни здійснили дві хвилі ракетних обстрілів звечора 5 серпня та вночі 6 серпня. Загалом за кілька хвиль атак вечора 5-го по ранок 6-го серпня противник застосував 70 засобів повітряного нападу. У першій хвилі атаки увечері 5-го серпня ворог застосував 14 крилатих ракет морського базування «Калібр» та три аеробалістичні ракети Х-47 «Кинджал». 12 із 14 «Калібрів» було знищено протиповітряною обороною. Щодо «Кинджалів» інформацію не оприлюднюють.

Читайте також: Ігнат - про можливий пуск ракет з боку Білорусі: Інформація уточнюється

Пізніше вночі ворог продовжив атакувати ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку, крилатими ракетами «Калібр» – з акваторії Чорного моря та крилатими ракетами Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспію.

В Повітряних силах повідомили, що знищено усі 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131», 5 із 6 ракет «Калібр» (друга хвиля) та 13 із 20 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х555.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-