Жительку Миколаєва, яка «зливала» росіянам місця ударів, арештували без права на заставу

Жительку Миколаєва, яка «зливала» росіянам місця ударів, арештували без права на заставу

Укрінформ
Суд у Миколаєві обрав запобіжний захід 51-річній жінці, яка підозрюється у державній зраді: тримання під вартою без застави.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду м.Миколаєва у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Слідчим суддею Центрального райсуду м.Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 51-річній місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Ухвалено обрати запобіжний захід у виді тримання під вартою, без можливості внесення застави", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до матеріалів клопотання, підозрювана, з власної ініціативи, збирала інформацію щодо наслідків обстрілів об’єктів інфраструктури в м.Миколаєві, у тому числі здійснюючи фото- та відеозйомку.

Зазначену інформацію жінка надсилала в один із Telegram-каналів антиукраїнської спрямованості, який використовується для проведення підривної діяльності проти України.

Читайте також: СБУ затримала російського інформатора, який готував удари по залізничних мостах Миколаєва

Фото та відео наслідків ворожих обстрілів, зокрема масштабної пожежі на місці влучання в об’єкт критичної інфраструктури, було в подальшому використано в пропагандистському сюжеті російського державного інформагентства «РИА Новости».

У судовому засіданні жінка заперечувала проти задоволення клопотання. Вона зазначила, що не мала умислу на співпрацю з окупантами, свої дії називала простим спілкуванням у чаті, де вона повідомляла про наслідки обстрілів.

Як повідомлялося, мешканець Луганщини, який добровільно перейшов на бік ворога, отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-