«Зливала» росіянам місця ракетних влучань: жительці Миколаєва повідомили підозру в держзраді

«Зливала» росіянам місця ракетних влучань: жительці Миколаєва повідомили підозру в держзраді

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали жительку Миколаєва, яка передавала російським загарбникам інформацію про місця ракетних влучань.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури 52-річній жительці міста Миколаєва повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у липні 2023 року проросійськи налаштована жінка через закритий чат-бот у Telegram надіслала інформацію з фото про наслідки ракетного обстрілу території одного з підприємств Миколаєва

«При цьому вона усвідомлювала, що зібрана і передана нею інформація буде використана ворогом на шкоду державній безпеці України», - ідеться в повідомленні.

У подальшому ці дані були використані адміністратором Telegram-каналу у сюжеті російського державного пропагандистського медіаконгломерату «РИА Новости».

Читайте також: СБУ затримала російського інформатора, який готував удари по залізничних мостах Миколаєва

Наразі їй обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у липні до 14 років позбавлення волі засудили жителя Лимана Донецької області, який передавав російським загарбникам дані про переміщення військової техніки і мобільного шпиталю Збройних сил України.

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-